Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

PRAVILA FORUMA - OBVEZNO PROČITATI

1
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 01.10.2005.
Poruka: 2.375
14. siječnja 2007. u 16:45

Uslijed činjenice da su neki forumaši počeli zloupotrebljavati našu namjeru da izbjegavamo "policijske metode", želimo vas obavijestiti da će se objavom ovog teksta neke stvari na ovom forumu početi mijenjati. Spam i vrijeđanje od sad će se strože kažnjavati, kao i uništavanje tema prepiskama na dječjoj razini. Posebno želimo istaknuti da se više neće tolerirati javno prozivanje i vrijeđanje moderatora.

 

Neki od vas su se zaista razbahatili i počeli smatrati da su iznad pravila, čemu smo vjerojanto i mi "kumovali" željom da budemo što otvoreniji, da što manje baniramo i da tako pokušamo stvoriti što ugodnije okruženje. No, praksa je pokazala da to ne funkcionira i da se takav pristup počeo okretati protiv moderatora, ali i svih onih forumaša koji žele sudjelovati u ozbiljnim raspravama, zabaviti se razmjenjujući mišljenja i upoznavajući zanimljive ljude kojih je na ovom forumu iznimno puno.

 

Stoga vas molimo da pročitate pravila i da ih se pridržavate ukoliko želite i dalje sudjelovati na ovom forumu:

 

1) Spamanje zadanih tema je kažnjivo. Postoji naslov teme kojeg se treba pridržavati, a ako vas zanimaju neobvezne i općenite prepiske, postoji nekoliko tema u podforumu "Sve je relativno", na kojima možete spamati do mile volje. Vrijeđanje je također zabranjeno, no to ni ne treba posebno isticati.

 
2) Zabranjeno je višestruko citiranje. Citiranje nekoliko uzastopnih postova je zabranjeno, a posebno je zabranjeno citiranje postova koji sadrže fotografije. Takvi postovi će se brisati bez upozorenja, a oni koji to budu ponavljali bit će kažnjeni.

3) Zabranjeni su višestruki identiteti. Svaki korisnik ima pravo na jedan identitet, više korisničkih logina od strane jedne osobe nije dozvoljeno. Ukoliko primjetimo da netko ima više identiteta svi će biti ugašeni, a osnovni login bit će baniran na određeno vrijeme.

4) Slike u potpisu nisu dozvoljene. U potpisu je dozvoljen samo tekst, nikakve slike nisu dozvoljene.

5) Prozivanje i vrijeđanje moderatora je zabranjeno. Za bilo kakvo pitanje ili objašnjenje obratite se moderatorima preko OP-a, ali njihove odluke su konačne i nikakvo javno prozivanje, štrajkovi ili peticije neće ništa promijeniti, osim što će donijeti dodatne kazne. Više nema javne rasprave o odlukama moderatora, niti su oni dužni bilo što javno objašnjavati.

 

6) Moderatori će dijeliti žute kartone. Ne treba vam previše objašnjavati što to znači. "Žuti karton" će se dijeliti anonimno, putem OP-a, dakle o njemu će biti obaviješten samo onaj tko karton dobije. Njegovo trajanje je 7 dana, što znači da u tom periodu bilo kakvo kršenje gore navedenih pravila znači baniranje i to na vrijeme koje može biti od jednog sata, do trajnog izbacivanja. Moderatori nisu dužni reći vrijeme na koje će netko biti baniran, jer će se to vrijeme određivati raznim kriterijima i interna je stvar u moderatorskom vijeću.

 

U vašem je interesu da "Žuti karton" shvatite najozbiljnije.

 

7) Molimo sve ozbiljne članove ovog foruma da nam svojim ponašanjem, pisanjem i anonimnim prijavljivanjem stvari (putem OP-a) kojima se treba pozabaviti, pomognu u namjeri da ovaj forum i dalje ostane najbolji u Hrvatskoj, a i šire.

 

Na ovom forumu se već godinama okupljaju vrhunski poznavatelji sporta i zanimljivi ljudi sa svih strana svijeta, a tako će biti i ubuduće. Za one koji ovdje žele doći "rigati vatru", vrijeđati, spamati i kvariti teme - preporučujemo jedan od milijuna drugih foruma, jer ovo nije mjesto za takve.

 

Želimo vam i dalje puno ugodnih trenutaka na Sportnet.hr Forumu.

 

Administratori/Moderatori Sportnet.hr Foruma

[uredio sportnet - 26. travnja 2009. u 22:31]
1