Restorani hrv/ ex yu

123
...
171819
...
727374
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 17.08.2004.
Poruka: 55.231
07. ožujka 2008. u 22:36
pa normalno da je predjelo...iako dobro izgleda, jos puno pure treba to jesti da bi postalo glavno jelo.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 12.11.2004.
Poruka: 8.657
07. ožujka 2008. u 22:37
Ovaj dimljeni vrat sa slike i nije nekog kvaliteta. Isuvise je prosaran sa masnocom
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 22:42
ta masnoća je prirodna masnoća ,onu koji su jeli naši dede i bake na kile i živjeli 80 godina bez problema ...
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 22:47
bookmaker je napisao/la:
ta masnoća je prirodna masnoća ,onu koji su jeli naši dede i bake na kile i živjeli 80 godina bez problema ...
Vidi cijeli citat


E tu se ne slažem.
Ljudi moji ovo je otrov nad otrovima. Ljudi su u prošlosti to jeli jer nisu imali što drugo jesti, jer nije postojao drugi način konzerviranja hrane osim da ga utopiš u mast i zatvoriš od vanjskog utjecaja.
I ljudi su umirali puno ranije nego sa navršenih 80 godina. Neda mi se sad tražiti statistike, ali može svako ko ima volje ih pronaći.

I Book, uzmi prosječnu starost Slavonaca i Dalmatinaca danas, usporedi prehranu i sve će ti biti puno jasnije. Mast, bila prirodna ili industrijska nije dobra i nije zdrava ako je prevladavajuća u svakodnevnim obrocima.
Nemojmo biti ludi, i oni silni roštilji što gledamo slike iz Srbije, nisu nešto što ljudi tamo scakodbevno jedu. Jedu oni bogami i dosta toga sa žlicom. 

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 22:50
Mister No je napisao/la:
bookmaker je napisao/la:
ta masnoća je prirodna masnoća ,onu koji su jeli naši dede i bake na kile i živjeli 80 godina bez problema ...
Vidi cijeli citat


E tu se ne slažem.
Ljudi moji ovo je otrov nad otrovima. Ljudi su u prošlosti to jeli jer nisu imali što drugo jesti, jer nije postojao drugi način konzerviranja hrane osim da ga utopiš u mast i zatvoriš od vanjskog utjecaja.
I ljudi su umirali puno ranije nego sa navršenih 80 godina. Neda mi se sad tražiti statistike, ali može svako ko ima volje ih pronaći.

I Book, uzmi prosječnu starost Slavonaca i Dalmatinaca danas, usporedi prehranu i sve će ti biti puno jasnije. Mast, bila prirodna ili industrijska nije dobra i nije zdrava ako je prevladavajuća u svakodnevnim obrocima.
Nemojmo biti ludi, i oni silni roštilji što gledamo slike iz Srbije, nisu nešto što ljudi tamo scakodbevno jedu. Jedu oni bogami i dosta toga sa žlicom. 

Vidi cijeli citat
ma ja sam se malo zajebavo ,pa normalno da mast ne može biti zdrava ,samo je ukusna do boli ...i normalno da  ne jedu svi roštilje svakodnevno jer bi umrli od kolesterola i masnoća .


Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 17.08.2004.
Poruka: 55.231
07. ožujka 2008. u 22:50
nemoj mi kvarit san da ne postoje ljudi koji jedu rostilj svaki dan! Cry
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 15.01.2005.
Poruka: 42.430
07. ožujka 2008. u 22:54
Naravno da masti zivotinjskog porijekla nisu zdrave zbogradi teske probavljivosti i razgradljivosti unutar ljudskog organizma, ali ovo nije topic zdravlje, vec restorani i zderacina Big%20smile

Jasno da je mediteranska kuhinja najzdravija na nasim prostorima, ali jasno je i da je ne mogu svi voljeti. Znam ljude kojima se dize zeldac na maslinovo ulje, a ja ga i u burek stavim, ko Sofija Loren kad je Titu skuhala burek do sira sa maslinovim uljem na onom njegovom brodu pa ju je drzavna bezbjednost ispitivala zbog pokusaja atentata Big%20smile
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 22:57
Zg gableci na žlicu redom : raj.lokoti u kiselom zelju,turopoljski žganci,žleci(fileki),ajngemahtec i ultimativno gurmansko iskustvo BRIZLE (teleće žlijezde) ...
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 22:57
bookmaker je napisao/la:
Mister No je napisao/la:
bookmaker je napisao/la:
ta masnoća je prirodna masnoća ,onu koji su jeli naši dede i bake na kile i živjeli 80 godina bez problema ...
Vidi cijeli citat


E tu se ne slažem.
Ljudi moji ovo je otrov nad otrovima. Ljudi su u prošlosti to jeli jer nisu imali što drugo jesti, jer nije postojao drugi način konzerviranja hrane osim da ga utopiš u mast i zatvoriš od vanjskog utjecaja.
I ljudi su umirali puno ranije nego sa navršenih 80 godina. Neda mi se sad tražiti statistike, ali može svako ko ima volje ih pronaći.

I Book, uzmi prosječnu starost Slavonaca i Dalmatinaca danas, usporedi prehranu i sve će ti biti puno jasnije. Mast, bila prirodna ili industrijska nije dobra i nije zdrava ako je prevladavajuća u svakodnevnim obrocima.
Nemojmo biti ludi, i oni silni roštilji što gledamo slike iz Srbije, nisu nešto što ljudi tamo scakodbevno jedu. Jedu oni bogami i dosta toga sa žlicom. 

Vidi cijeli citat
ma ja sam se malo zajebavo ,pa normalno da mast ne može biti zdrava ,samo je ukusna do boli ...i normalno da  ne jedu svi roštilje svakodnevno jer bi umrli od kolesterola i masnoća .


Vidi cijeli citat


Sve OkWink ali sam pročitao ono o zdravoj prirodnoj masti i onda mi je krenulo. Ali bila zajebancije ili ne, i dalje postoji velika disproporcija između  primorskog i kontinentalnog kulinarstva.
Ja se stvarno ne sjećam kad sam jeo nešto prženo ili pečeno na masti, dok mi je to u Zg dosta redovno po kućanstvima. A to je najveći mogući otrov.
Da ne govorim da smo u potrošnji maslinovog ulja na nekih 1l po stanovniku dok je jedna Grčka na 30 l po stanovniku (godišnje).
A i tih 1 litru vas izvlače dalmatinci i istrijani.
A zemlja koja ima najmanji postotak kardiovaskularnih bolesti je gle čuda baš Grčka.
[uredio Mister No - 07. ožujka 2008. u 23:00]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 23:02
@Miste No - postoji i bučino ulje koje je nutricionistički visokovrijedno i zdravo a kojeg dobar dio kontinentalne HR koristi
123
...
171819
...
727374
  • Najnovije
  • Najčitanije