Restorani hrv/ ex yu

123
...
192021
...
727374
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 23:24
Istra = hedonizam ...

konoba Bušćina blizu granice s Slovenijom ...Sv.Marija na Krasu ...ako je Carlos Moya rekao da je zakon onda je zakon
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 15.01.2005.
Poruka: 42.430
07. ožujka 2008. u 23:27
Nisam ljubitelj fensi restorana, sto zbog novca i nedostatka istog a za konzumiranje preskupe fensi ponude, sto zbog prirodnog antagonizma snobovstini.

Dubrovnik je recimo takvih pun, i opcenito turisticki centri po Hrvatskoj.

Netko rece da su najjaci restorani one drumske kavane, i rekao bih da to i jeste tako.

Onako, nabaca ti hrane i to kvalitetne domace, bez ikakvog ustezanja. Cista iskonska kvaliteta.

A ovo nesto sve u umaku sa pticijim mlijekom i servirano u zlatnim tanjurima, to neka jedu snobovi i bogatasi.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 23:28
bookmaker je napisao/la:
Istra = hedonizam ...

konoba Bušćina blizu granice s Slovenijom ...Sv.Marija na Krasu ...ako je Carlos Moya rekao da je zakon onda je zakon
Vidi cijeli citat


Ne samo konobe, nego Istra vrvi sa seljačkim agroturizmom.
Stare uređene kuće, domaćin koji te čeka sa domaćom hranom.
Samo se trabaš naručiti i rezervirati.
Ostatak hrvatske debelo kaska za njima u ovom pogledu.

Probaj seljački agroturizam ako nisi, nećeš se pokajati.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 23:30
najbolje se jede tamo gdje kamiondžije stanuWink ...naravno ,pa najbolje mjesta gdje sam jeo u ćivotu su takve prčvarnice da ljudska noga ne bi stupila u njih ...skrivena mjesta sa starim kuharicama 
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.06.2007.
Poruka: 4.405
07. ožujka 2008. u 23:39
Mister No je napisao/la:


Ne samo konobe, nego Istra vrvi sa seljačkim agroturizmom.
Stare uređene kuće, domaćin koji te čeka sa domaćom hranom.
Samo se trabaš naručiti i rezervirati.
Ostatak hrvatske debelo kaska za njima u ovom pogledu.

Probaj seljački agroturizam ako nisi, nećeš se pokajati.
Vidi cijeli citat


Ovo seljački baš grubo zvuči, reci seoski - lijepše je! WinkBig%20smile
[uredio Dinosauros - 07. ožujka 2008. u 23:41]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 23:40
još ljepše je reći stancijama 
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 23:41
dimnjacar je napisao/la:
Nisam ljubitelj fensi restorana, sto zbog novca i nedostatka istog a za konzumiranje preskupe fensi ponude, sto zbog prirodnog antagonizma snobovstini.

Dubrovnik je recimo takvih pun, i opcenito turisticki centri po Hrvatskoj.

Netko rece da su najjaci restorani one drumske kavane, i rekao bih da to i jeste tako.

Onako, nabaca ti hrane i to kvalitetne domace, bez ikakvog ustezanja. Cista iskonska kvaliteta.

A ovo nesto sve u umaku sa pticijim mlijekom i servirano u zlatnim tanjurima, to neka jedu snobovi i bogatasi.
Vidi cijeli citat


Možemo se složiti ovdje, samo ako pričamo o Dubrovniku onda je meni u sceni obična pica iz električne peći zalivena sa kečapom a naplaćema po cijeni jednog Valsabbiona.
E u tome je razlika Istre i ostatka. A Dubrovnik još kaska u tom pogledu turističke ponude. Ne možeš prodavati govno u celfanu za 100 kn samo zato jer si ti u Dubrovniku. Kad to tamošnji ugostitelji shvate onda će moći okrenuti list dalje. Isto kao i Hvar. Prazni stolovi u jeku turističe sezone.
A ponuda ti je pohani zagrebački(karađorđev) odrezak, sjediš na plastičnoj stolici iz Peveca od 20 kn a obrok ti dođe 150 kn po glavi.
Moira
Moira
Potencijal za velika djela
Pristupio: 06.11.2005.
Poruka: 2.133
07. ožujka 2008. u 23:50

Inače, zagorska varijanta mesa iz tiblice je meso iz banjice, i to je za prste polizati, na onoj postavljenoj slici je prošarana vratina. Zagorska varijanta je najčešće krta pečena svinjetina spremljena na taj način. Kad se na klasičan način ispeče svinjetina bude često presuha, dok je ovako savršena. I s obzirom da se meso peče prije spremanja u banjicu, ono ne upija više u sebe dodatnu masnoću. Servira se obično s mladim lukom, a meni je najdraže u kombinaciji sa salatom od matovilca s bažolom (grahom). 

Dimnjačar, u Desiniću je dobra hrana u Grešnoj gorici, a usput se ima i što vidjeti.
 
Naši stari su bez obzira na korištenje životinjske masti u pripremi hrane jeli kvalitetnije od nas, jer se meso jelo jednom na tjedan, a povrće i voće je za razliku od današnjeg iz hladnjača bilo iz vrtova kraj kuća.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 23:50
Dubrovnik je posebna priča ,proveo sam tamo dva cijela ljeta na pripremama sredinom 90-ih u jeku rata i tada je usred granatiranja iz Trebinja pizza koštala oko 50-60 kuna ...pizzeria "El Toro" na Montovjerni  ...pretjerivanje ali to je turizam ...dvije najveće prevare u povijesti su bile turizam i komunizam 
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 23:58
bookmaker je napisao/la:
Dubrovnik je posebna priča ,proveo sam tamo dva cijela ljeta na pripremama sredinom 90-ih u jeku rata i tada je usred granatiranja iz Trebinja pizza koštala oko 50-60 kuna ...pizzeria "El Toro" na Montovjerni  ...pretjerivanje ali to je turizam ...dvije najveće prevare u povijesti su bile turizam i komunizam 
Vidi cijeli citat


LOLLOLLOL

Stvarno ali baš stvarno, ako niste obiđite Istru i uživajte u svim čarima u kojima hedonisti poput nas mogu uživati.
Oćeš na agroturizam na selu, oćeš gradske konobe, oćeš fensi šmensi... sve imaš na jednom mjestu. Samo izbjegavati albanske restorane na obali koji ti prodaju zaleđene novozelandske lignje pod "meditaranee cousine".

I ne možete faliti.

123
...
192021
...
727374
  • Najnovije
  • Najčitanije