dimnjacar je napisao/la:
Nisam ljubitelj fensi restorana, sto zbog novca i
nedostatka istog a za konzumiranje preskupe fensi ponude, sto zbog
prirodnog antagonizma snobovstini.
Dubrovnik je recimo takvih pun, i opcenito turisticki centri po Hrvatskoj.
Netko rece da su najjaci restorani one drumske kavane, i rekao bih da to i jeste tako.
Onako, nabaca ti hrane i to kvalitetne domace, bez ikakvog ustezanja. Cista iskonska kvaliteta.
A ovo nesto sve u umaku sa pticijim mlijekom i servirano u zlatnim tanjurima, to neka jedu snobovi i bogatasi.
Vidi cijeli citat
Možemo se složiti ovdje, samo ako pričamo o Dubrovniku onda je meni u
sceni obična pica iz električne peći zalivena sa kečapom a naplaćema po
cijeni jednog Valsabbiona.
E u tome je razlika Istre i ostatka. A Dubrovnik još kaska u tom
pogledu turističke ponude. Ne možeš prodavati govno u celfanu za 100 kn
samo zato jer si ti u Dubrovniku. Kad to tamošnji ugostitelji shvate
onda će moći okrenuti list dalje. Isto kao i Hvar. Prazni stolovi u
jeku turističe sezone.
A ponuda ti je pohani zagrebački(karađorđev) odrezak, sjediš na
plastičnoj stolici iz Peveca od 20 kn a obrok ti dođe 150 kn po glavi.