istina sve što ste rekli, još pogotovo kad mi netko kaže da se nezdravo hrani.
prijatelju ako ti ne kupiš nutellu i nemaš je doma - jednostavno je ne možeš pojest.
realno kućni budžet se može dosta srezat pametnim kupovanjem i skladištenjem, mene jedino zeza što imam škrinju u sklopu frižidera.
ali da imam škrinju, kad je piletina na akciji kupiš i smrzneš, isto tako i ostalo meso, ajde mljeveno meso mi se ne sviđa kad se odledi, ali tako neki svinjski vrat, file, kare, pileća prsa, sve se to može zalediti.
najgore je što se danas brzo živi pa se kupuju kupovni polugotovi njoki, ravioli, tortelini, lazanje, smrznute pizze itd itd. danas skoro nitko nema vremena kući si napravit neki šugo/sos/saft/umak, kako god.
moja stara kad pravi grah napravi ga pun k, za ručak se pojede, ostalo u one jednokratne alu posudice zaledi, u svaku stane između jedne i dvije porcije. kad pravi bolognese, isto, napravi ga masu, za ručak se pojede, ostatak u te posude i u škrinju.
i baš kad nemaš vremena, odlediš bolognese, dok se odledi pasta ti je već skuhana.
od žene baba ima penziju malo preko 300 eura, jbt žena još ostavi na kraju mjeseca 50 eura sa strane.
kupi cijelo pile, izrežu joj ga na 8 komada, nešto za juhu, nešto za kako tu kažu žgvacet, to je šugo od koke, dobar i za palentu i njoke i paštu, ostane i prsa za peć i pohat, bataka i krila za sa krumpirima.
pa onda krumpire uzima po 50kg domaće mona lisa. kupi od susjeda mesa pa si napravi i kobasice za peć i za sušit i kobasice za grah, maneštu itd. par kila špeka domaćeg i tako dalje.
mi mlađi, s ubrzanim tempom života, kupim 3kg bezveznih krumpira i odere te na cijeni, file pilećih prsa košta kao cijelo pile. 10 deka pancete ili špeka narezanog po 3 eura jbt.
i takvih primjera imamo milijun, novac se može uštedjet odnosno može se manje novca trošiti ako se kupuje pametno. kad imaš vremena, uhvatiš se kuhinje, nakuhaš maneštre, graška varivo, graha, bolognesa, umaka od kokice, poslije samo skuhaš paštu ili ispečeš šniclu i dobar si.