dokle cete da nas brukate

1
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 14.07.2003.
Poruka: 37
23. srpnja 2003. u 08:14
Bravo nasi dragi vaterpolisti.........svaka vam cast!!!!!!!!! Od Australije izgubiti PEDERCINE
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 21.10.2002.
Poruka: 248
23. srpnja 2003. u 08:15
Evo Dače Ikodinovića da te malo utesi.....



Danilo Ikodinović, bek plavih, o uzrocima neočekivanih eliminacija Hrvatske i Rusije u osmini finala Svetskog prvenstva


Svežina najveći adut vanevropskih ekipa



Olgica Nikolić
Dobro smo prošli - bila je prva reakcija naših vaterpolista i ljudi iz stručnog štaba na vest da ih je žreb svrstao u B grupu Svetskog prvenstva u Barseloni, zajedno sa reprezentacijama SAD i Australije, koje uprkos sve ozbiljnijem radu i sve većem ulaganju u ovaj sport, ne uspevaju da zabeleže vrednije rezultate na velikim takmičenjima. Na "lakoći" posla u osnovnoj fazi Mondijala plavima su pogotovo zavidele kolege iz ostalih, u svetu vaterpola visoko rangiranih ekipa, poput Mađarske, Rusije, Hrvatske ili Španije. Njima je loptica odredila teži put do prvog mesta u grupi koje je donosilo tri veoma dragocena dana odmora do starta nokaut sistema, posebno ako se ima u vidu iscrpljenost posle EP u Kranju. Plasman u četvrtfinale čak tri selekcije (SCG, SAD, Australija) iz naše skupine ih je, međutim, sve demantovao.

- Znali smo da nam za trijumfe protiv Australije i Amerikanaca neće biti dovoljno da se samo pojavimo na bazenu, ali nismo mogli da ni da pretpostavimo da ćemo preživeti onoliko mučenje, pogotovo ne remi sa Rudićevim izabranicima, koji nas je koštao planiranih bodova, uz to uneo nervozu i poremetio ritam igre u sledećim mečevima.
Uprkos direktnom plasmanu SAD među osam najboljih na svetu i senzacionalnoj eliminaciji Hrvatske od strane "kengura", najbolji igrač italijanskog prvenstva u minuloj sezoni ne smatra da je na pomolu promena u odnosu snaga između evropskih i vanevropskih reprezentacija u korist ovih drugih.

- Bez želje da potcenim ono što su ove dve ekipe napravile, mislim da bi ovakva iznenađenja bila teško moguća da se gospoda iz LEN i FINA, organizovanjem Evropskog i Svetskog prvenstva u razmaku od samo mesec dana, ne prepucavaju preko naših leđa. Kao da neko svesno hoće, na silu, da ekipe van Evrope progura ka vrhu svetskog vaterpola, gde im, bez obzira na napredak koji su u međuvremenu ostvarili, još uvek nije mesto. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da oni imaju samo jedno veliko takmičenje u godini, a mi moramo da pokušavamo nemoguće - da dva puta u četiri nedelje formu dovodimo na najviši nivo. Znamo zbog čega smo došli na šampionat, znamo i kako da ostvarimo postavljeni cilj, ali ruke jednostavno ne slušaju. Em smo umorni, em nas voda, čija je temperatura toliko visoka da se prijatnije osećamo kada smo pored bazena nego u njemu, čini još tromijim, dok su oni sveži, odmorni, rasterećeni i naviknutiji na ovakve uslove.

Upravo taj nedostatak svežine, mišljenje je našeg reprezentativca, koštao je aktuelnog evropskog vicešampiona Hrvatsku i Rusiju, četvrtoplasiranu sa poslednjeg EP, ispadanja iz borbe za medalje.

- Pričao sam sa hrvatskim igračima posle tog poraza. Svi do jednog su mi priznali da nisu bili u stanju da se povrate posle Kranja, pre svega na psihološkom planu. Naleteli su na "napaljene" Australijance i desilo se ono što se desilo. Još veće iznenađenje, barem za mene koji se, priznajem, nisam baš proslavio u prognozama za ovaj šampionat, predstavlja eliminacija Rusa za koje smo svi bili ubeđeni da će se, onako pojačani, posle Slovenije maltene prošetati do finala. Ipak, ne žalim ih. Razmetali su se pričama kako im je Evropsko prvenstvo samo poligon za uigravanje pred Barselonu i evo kako im se to obilo o glavu. Velike i ozbiljne ekipe nikada ne kalkulišu - završio je Danilo Ikodinović.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.03.2005.
Poruka: 39
08. ožujka 2005. u 16:35
Pa stvarno
1