Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

Euroliga 2010/11

123
...
293031
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 04.09.2006.
Poruka: 3.577
23. rujna 2010. u 02:25
danas počinje nova sezone eurolige. promijenjen je sustav natjecanja i nema više 1/4finala, nego se stvaraju 2 grupe po 4 ekipe. finale je kako sad stoje stvari isti dan kad i finale lige prvaka u nogometu, a o ostalim glupostima u kalendaru i o ostalim stvarima vezanim uz prvi kvalifikacijski krug pročitajte na: http://www.dance.hr/pogledsdesna/1068-pocinje-sezona-201011.html
[uredio abedi - 23. rujna 2010. u 16:21]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.02.2009.
Poruka: 320
23. rujna 2010. u 15:09
abedi je napisao/la:
danas počinje nova sezone eurolige. promijenjen je sustav natjecanja i nema više 1/4finala, nego se stvaraju 2 grupe po 4 ekipe. finale je kako sad stoje stvari isti dan kad i finale lige prvaka u nogometu, a o ostalim glupostima u kalendaru i o ostalim stvarima vezanim uz prvi kvalifikacijski krug pročitajte na: http://www.dance.hr/pogledsdesna/1068-pocinje-sezona-201011.html
Vidi cijeli citat


tako se podize gledanost kakvi su to kreteni..cudo..

talijani su isto promjenili par stvari ove sezone..najbitnija je da im se finale igra na 2 pobjede, umjesto na 3..naravno da su svi protiv toga, ali eto..

p.s. ni Garcia ni braca Varga nisu dosli na posudbu..tako je bilo prvotno zamisljeno, ali dovedeni su kao igraci Primorja, znaci trenutno nemaju 'nikakve' veze sa Reccom..pod 'nikakve' stoji da su ovo ocito bratski klubovi, ali igraci su cisto 'vlasnistvo' Primorja, a dogodine ko zna..ionako Recco nema kuda vise sa strancima, a doci ce i Sukno..

[uredio h2opolo - 23. rujna 2010. u 15:14]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 04.09.2006.
Poruka: 3.577
23. rujna 2010. u 15:50
kad su ih potpisivali u novinama je pisalo da su došli na posudbu pa sam mislio daje tako. još je pisalo da su braća varga došli na 2-godišnju posudbu, a da garcia nije htio prihvatit 2 nego samo 1-godišnju posudbu.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 20.11.2004.
Poruka: 9.211
23. rujna 2010. u 15:55
daj ispravite naslov, bode oči.
odakle reccu tolko para? ko su tu sponzori i glavni drmači. može neki mali osvrt.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 12.03.2009.
Poruka: 17.274
23. rujna 2010. u 18:06
Ovako realno ocekivat je da ce glavnu rijec voditi 3 Hrv kluba (Jug Mladost Primorje), 2 CG kluba (Jandran HN Primorac), Partizan i Pro Recco, po meni to su najkvalitetnije ekipe, daleko od tega da tu nema ekipa koje mogu iznenadit poput Olimpyacos, Budva, Vasas.

Recco ima vlasnika koji recimo ima moc ko da sad Man City kupi Messija, Kaku, Cristiana, Iniestu, Piquea, i tako dalje i onda kupuje dalje jos sa najboljim zamjenama mogucim! Kad su se prekarcali s igracima, onda su dali para Primorju koji je njihov satelit klub, koji sad kupuje i time jos dodatno oslabljuje ostale ekipe!

Cemu smeta naslov Khad?
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.02.2009.
Poruka: 320
23. rujna 2010. u 19:05
napisao sam cijelu disertaciju koja je nestala..budem sutra opet, jer sada nemam vremena..uglavnom, zaboravljena je Budva koja po imenima ima jacu momcad od Jadrana, a mozda cak i od Primorca..bacit cu koju kasnije
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 04.09.2006.
Poruka: 3.577
23. rujna 2010. u 19:49
khaderach je napisao/la:
daj ispravite naslov, bode oči.
odakle reccu tolko para? ko su tu sponzori i glavni drmači. može neki mali osvrt.
Vidi cijeli citat


ispravljeno, pavones bio sam ispustio jedno slovo u naslovu.

reccov predsjednik je gabriele volpi, čovjek koji ima firmu koja se bavi naftom, ima platforme po africi i ima toliko love da su ga i sampdoria i genova pokušavale dovuć u svoj upravni odbor. ali on je u mladosti treniro vaterpolo i ušo je u pro recco. po nekim procjenama recco samo na igrače koji ima u sebe u klubu (dakle bez posuđenih), na njihove plaće troši preko 5 mil eura. npr jugov ukupni proračun je sada oko mil eura, a i od mladosti je bio tek nešto veći do prije akvizicije u vidu udovičića.

predrag sloboda je direktor u toj volpijevoj firmi i potpredsjednik pro recca, predsjednik primorja i od 10.10. bi tebo bit i predsjednik HVS-a.

volpi je svoju ljubav prema vaterpolu očito usmjerio na uništavanje europskog vaterpola. prije njegovog pohoda talijanksa liga je imala 3 kluba na final4-u eurolige (dubrovnik 2007 - recco, posilipo i savona) i još izvsnu bresciu i nekoliko solidnih klubova. razvili su marketing u savezu na taj nivo da su imali prijenos derbija svakog kola uz emisiju sa izvještajima sa ostalih utakmica, kao u nas nogomet. međutim volpi je kupio po 2-3 najbolja igrača iz svakog konkurenta u italiji (npr kasasa iz savone, udovičića iz possilipa...) i uništio talijansko prvenstvo. onda je isto kreno po europi, doveo je ivovića i zlokovića iz jadrana, molinu i perronea iz barcelonete, burića iz mladosti, filipovića iz partizana, nikića iz olypiacosa, itd..., a kako kaže direktor juga sukno dogodine će i sandra sukna, željeli su i prlainovića

trenutačno u klubu imaju preko 20 vrhunskih igrača plus najmanje 10-ak na razno raznim posudbama


što se tiče klubova, recco je toliko ispred njih da se mogu proglasit za 90%-tne favorite - da je udovičić došo u juga ili partizan ili primorac, onda bi oni imali izgleda protiv recca u jednoj utakmici, barem nekih 33%. ovako je recco, pa slijede partizan, jug i primorac. iza njih je grupa ekipa kao što su mladost, vasas (doveli kissa i boskovica i b. steinmetza, otisli kis, hosnyanski, braca varga), budva (jači nego lani i do dosta, ali hendikep lošeg trenera krivokapića), eger (ako sam dobro upućen na lanjsku solidnu ekipu doveli kisa i hosnyanskog), primorje... barceloneta (otisli perrone i garcia) i jadran hn (otisli ivović, zloković, jokić, vukčević, radović...) koji su lani bili u 1/4finalu su dosta slabiji nego lani.

ne znam kakavi su grci, čuo sam na EP-u da dosta ulažu u vaterpolo (počeli su juniorskim uzrastima postizat dobre rezulate). olympiacos se riješio chatzitheodoroua (mislim da je otišo u partizan), pa savona koja je bila solidba u talijanskom prvenstvu lani - doduše reccu lani 5 ponajboljih igrača nije imalo pravo nastupa u nacionalnom prvenstvu

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 30.07.2010.
Poruka: 2.708
23. rujna 2010. u 21:33
AJMO PRIMORJE!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.02.2009.
Poruka: 320
24. rujna 2010. u 10:23
o Volpiu je sve receno..mogu jos dodati da je vlasnik Spezie, talijanskog nogometnog nizeligasa

moj osvrt na ekipe:

Jug

i dalje kronicni problem bi mogla biti pozicija drugog beka, kao i manjak rotacije..i dalje je tu par vanserijskih igraca i par klinaca koji ce kroz koju godinu stasati, i uvjeren sam da cemo JUga opet gledati na vrhu europe, no do tada je tezak put..odlazak Miha je dodatno smanjio rotiranje, ali ce pruziti priliku nekim drugim momcima da pokazu sto znaju..kada bi se oporavio Pavo, te da ostali izostanu s ozlijedama, Jug je definitivno favorit br. 1 u prvenstvu, bez obzira na snagu svih drugih..treba vidjeti i kako ce braniti Vican, jer je prosle sezone bio u padu forme, a realno je ocekivati i da ce Nizic dobiti svoju priliku jer taj decko ima maximalan potencijal i definitivno ga vidim kao golmana br. 1 u svijetu narednih godina..realno, Jug mozda nije toliko slabiji u odnosu na prosle sezone, nego su drugi klubovi nesto jaci (Primorje npr.)..iskreno, tesko da ce otici do samog kraja, ali uz malo srece do Final4 bi mogli..

Mladost


prvih 6 + Pavic djeluje sasvim solidno..no i dalje je upitno da li ce Karac ostati (mozda je rijeseno ovih dana)..u rotaciji su izrazito slabi, jer je klupa jako kratka..ako se Hina ili Vanja ozlijede, doci ce do tezeg sranja..nadalje Pavic dosta oscilira, a ako on nije na 100%, onda je tesko ocekivati puno..Muslim ce morati nastaviti sa igrama iz prosle sezone..Hina isto tako, iako se vidjelo na EP da malo zaostaje (iako ej Dobud stvarno vrh trenutno), a kako ce biti kada ce opet morati igrati 3,5 cetvrtine, to cemo videjti..lijepo je vidjeti Vanju u Zagrebu, ali ja sam podosta skeptican..oko Mladosti nikada nije neka zdrava atmosfera..uvijek se nesto podmece, a i g. DB voli doliti 'ulje na vatru'..

Primorje

Primorje je jako..nema se tu sto reci..jako su iskusni, imaju i par mlađih igrača i to bi mogao biti dobar spoj..problem je neuigranost, ali do pola sezone ce se i to rjesiti..po meni, velika je stvar sto je dosat igraca ujednaceno, izuzev ove trojice koja bi morala voditi glavnu rijec...Denes je cudo od igraca..na Danielu se tocno vidi da je stariji brat i da igra dosta racionalnije, te trazi suigrace..Xavi Garcia je jedan od najboljih ljevaka na svijetu i u ovoj ligi bi morao biti samo takva prevaga, jer kod nas stvarno nema ljevaka..tu je jos niz igraca koji mogu vise no dobro odigrati...na beku imaju tri igraca, nitko vanserijski, ali ce odlicno odraditi posao..na centru dva solidna centra igraca, iako ej problem sto igraju na isti nacin; puno cupanja, a to suci mogu karakterizirat kako im pase..enivej, dobra ekipa se skupila i samo treba vidjeti kako ce to funkcionirati..realno je da mogu dobiti svakoga..


Jadran HN

igracki dosta slabiji no lani..kada ti odu Zlokovic, Ivovic, Jokic i Radovic onda ne mozes dovesti takva pojacanja niti da zelis..po meni je najvece pojacanje sto Tucak ima vremena napraviti ekipu..jako ga cijenim kao trenera, jer je iz svakog igraca znao izvuci maksimum..to se fino vidjelo u Sibeniku, i ako tako napravi u Jadranu, koji ipak ima podosta bolju ekipu no Sibenik, onda ce oni biti kamen spoticanja svima..

Primorac

otisao je Kiss, dosao neki ljevak kojeg sam gledao po klipovima, i sasvim ej jasno da to nije sita razina, ali dobro..Azevedo je ostao, to je jako bitno..kao i sto je bitno da budu bez povreda..to se pogotovo odnosi na Steinemtza koji ce jos ovu sezonu odraditi u Kotoru, a onda, ako ce biti zdrav, u Vasas..znaci, na centrima su jaki, tu se nema sta reci..sa svojim 'presingom na loptu' kojeg forsira trener djeluju jako dobro i sigurno mogu svakoga pobjediti..realno, to je odlicna ekipa i da je ostao Kiss bili bi spremni za najvise ciljeve..prosle sezone u finalu EL, ove sigurno mogu do final4..

Budva

kod Budve se dosta mijenjalo i rotiralo, ali opci dojam je da su jaci..doveli su Jokica i Vukcevica, Basica (naturalizirani Makedonac:-P) Zanetica..ostao je Sefik, Paskovic, te Ticic i Danilovic..solidan ekipa koja po meni ima minus u treneru..niej mi se pokazao kao netko ko je dostojan samog vrha..dosta ce ovisiti o Sefiku (koji je bome dosta kg skinuo)..jer ako ce on biti u formi onda ce svaka momcad imati problema, pogotovo u Budvi..dosta je nezahvalno prognozirati ista, ali Budvani zele naslov prvaka u CG, a svaki plasman u zavrsnicu EL bi samo bio slag na tortu..momcad za daleko imaju, a kako ce to funkcionirati, vidjet cemo..

Partizan

iza Pro Recca po meni najjaca momcad u Europi..ostala je gotovo ista ekipa kao prosle sezone..otisao je Gocic, dosao iskusni Hatziteodorou, koji ma godina, ali bome on itekako jos moze igrati..doveli i Radovica, koji je ima vrhunski ptoencijal..doveli i klinca Mandica za kojeg se prica da je ponajbolji igrac svijeta u svojoj generaciji, a ako ce negdje napredovati to je Partizan..no, ono bitno je da je ovo momcad  koja ima sjajan spoj mladosti i iskustva..vec se polako znaju u dusu i mogu igrati zmirecki, jer se ova momcad gradi nekoliko sezona..ove godine su bili blizu finala, a da su prosli, uvjeren sam da bi osvojili EL..u jednoj utakmici mogu dobiti svakoga, a to su i pokazali..ipak je tamo pola repke Srbije i svi, ali bas svi daju 100% svojih mogucnosti..

o Reccu nemam sta puno pisati..momcad koja ima sve, i opet se samo ceka da oni dodu i osvoje nesto..kada dovedes toliko vrhunskih pojedinaca, nema tu puno filozofije i sve osim osvajanja svih trofeja je veliki neuspjeh..Vasas je doveo Mihu i Kissa i s te strane su jaci..ali su izgubili bracu Vargu, Gabora Kissa i Hosnyanszkog..potonja dvojica su otisli u Eger, koji za Mađarske prilike sada ima odlicnu ekipu..te dvije momcadi ce se boriti za naslov prvaka u Mađarskoj, a koliko su jaki u EL, to tek treba vidjeti..ja osobno mislim da Eger mozda ima i malo jacu ekipu, barem na papiru..po meni, obje ekipe izrazito lose na poziciji golmana i to je najveci problem..uz to, Mađarski vaterpolo je u laganom padu, sto se vidi i na reprezentaciji, tako da ako moram birati između kluba 's balkana' i Mađara, uvijek su mi favorit balkanci
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 04.09.2006.
Poruka: 3.577
24. rujna 2010. u 14:21

Jug je samo promijenio Boškovića Sutićem. Čak su i isto godište '83. vidjet ćemo koliko će Nikola uspješno zamijenit kapetana. Možda bude i bolji s obzirom daje u obrani puno bolji igrač. Sve ostalo je isto. U odnosu na lani Joković će sigurno bit bolji jer se lani tek vratio nakon teške i dosta duge bolesti, a već na EP-u je bio odličan. Bautović, Benić su pošli u POŠK-a na posudbu, a treći golman Bijač u Mornara. Od mlađih koji su lani igrali malo i u slabijim utakmicama su ostali Šutalo i Ivanković, tu je i Macan koji još nema ni 18 godina.

 

Moja procjena je borba za final4, morali bi uć među 8 i najmanje do zadnjeg kola 1/4finalnih grupa bit u borbi za final4.

 

Mladost ima udarnih 7: Pavić, Buljo, Hinić, Udovičić, Muslim, Karač i fali im dobar 7 (daleko od toga da je i Buljo dobar, ali je koristan na klupskoj razini). Možda će to bit lijevak Živković, ili će Karač i u Mladosti bit desno krilo ove godine. Drugi sidrun Brlečić je loš, doveli su i Perića iz Jadrana kojega ne poznam. Tu su još Lončar koji će dolaskom Brlečića ponovno postat primarno bek. Tu je još Petković, odličan šuter, ali u svim ostalim aspektima igre, posebno u obrani hendikepiran. Zatim Letica vrlo dobar u obrani, inače igra desnog vanjskog ili beka, loš u napada, može mu se igrat mrtva zona. Te dvojac Babić Martinić koji lani nije previše pokazo da to blago kažem.

 

Objektivno s Udovičićem u maksimalnom izdanju mogu do pobjede skoro protiv svake ekipe i svakako će ove godine bit konkurentniji za prolazak u 8 najboljih. Plasman na final4 bi ipak bio malo previše, ali postoje neke male šanse, dosta će ovisit i o ždrijebu.

 

 

Primorje je dovelo 2 člana udarnih 7 mađarske reprezentacije i jednog od najboljih lijevaka na svijetu koji je lani briljiro na SP-u – 6 golova u finalu Srbiji. Ovu cijelu sezonu Garcia je odigro puno ispod tog nivoa. Objektivno puno je novih igrača – još Jelača i Paškvalin i trebat će im vremena za uigravanje, a i novi je trener Asić koji će bit u nekoj neodređenoj simbiozi s Rojom. Objektivno su njihove šanse manje od onih Mladosti. Velika borba za prolaskom među 8 (ovisit će i o tome kakvu će grupu izvuć) ali ne očekujem da će proć među 8.

 

 

Što se tiče Crnogoraca, Jadran je puno slabiji nakon svih odlazaka, ali Tucak je naviko u Šibeniku radit u teškim uvjetima i iz slabijih igrača složit dobru momčad. A ima 3 zvijezde kao Janovića, Gojkovića i Šćepanovića. Doveli su meni se čini i Premuša, iz Mornara Kovačevića, 2 dobra mlada igrača iz Vojvodine od čega je jedan sidrun. - Čini mi se da će imat više izgleda od Primorja u borbi za što više plasmane.

Budva je dovela Jokića, Vukčevića, Žanetića uz zadržavanje svih igrača koje su htjeli. Riješili su se Franičevića – Vukčević je dosta bolji,  Antonijevića – Jokić puno bolji, a i otišli su im stariji igrači Ćirić i Trbojević. Navodno su doveli i nekog Kanađanina i Australca. Slažem se, to sam i ranije piso, da im je trener hendikep. - Morali bi uć među 8 po ulaganjima i snazi ekipe, ali strah me treneskog hendikepa.

Primorac je najmanje mijenjo. Čini mi se da je samo otišo Kiss, a došo neki drugi ljevoruki Mađar koje ga im je preporučio Steinmetz. Kod njih je momčadski duh, skupa s izvrsnim navijačima snaga više i mislim da su najbolji od 3 cg kluba. I trener im je odličan. - sigurno među 8, a i borba za 3. uzastopni final4 sa velikim izgledima

 

 

Partizan očekujem kao 2. sigurni klub na Final4-u (jasno uz Recco). Ostao je Prlainović, došo je Radović iz Herceg Novog, Chatzi koji je u godinama, ali će u Partizanu sigurno puno bolje i više trenirat kad neće bit okružen lijenim suigračima  (što je Đuho pričo o grčkom mentalitetu i da im se ne da baš previše trenirat). otišo im je samo Gocić.

 

Vasas i Eger će isto bit konkurentniji i puno bliži jačim klubovima nego lani. Nešto su jači, a ovi klubovi koji su bili bolji od njih su nešto slabiji i bit će i oni ozbiljniji rival.

123
...
293031