Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

OI Atena 2004 - Vaterpolo -

1
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.08.2003.
Poruka: 472
12. kolovoza 2004. u 12:51
Hrvatska je u skupini "A" sa SAD-om, Madjarskom, SiCG-om, Rusijom i Kazahstanom...

Prvu utakmicu igramo sa SAD-om u Nedjelju
SRETNO HRVATI!!
Pjer
Pjer
Mali dioničar
Pristupio: 08.10.2002.
Poruka: 6.456
12. kolovoza 2004. u 12:52
Koliko ekipa ide dalje posle razigravanja u grupi?
ko ne plati na mostu,platiće na ćupriji!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 12.08.2004.
Poruka: 5
12. kolovoza 2004. u 14:33
Je li može netko napisati kratak informacije o svakoj reprezentaciji. Njihova očekivanja, najbolje igrača i imaju li neke važne izostanke...

Ili ako netko zna neki link na kojem se mogu pronaći takve informacije...(ne mora biti hrvatski link)

Hvala
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 20.08.2003.
Poruka: 169
12. kolovoza 2004. u 14:42
[QUOTE]Koliko ekipa ide dalje posle razigravanja u grupi?

Vidi cijeli citat

Prvo mjesto u grupi jamci polufinale,a 2. do 4. mjesto u grupi idu cetvrtfinale

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 05.04.2004.
Poruka: 82
13. kolovoza 2004. u 15:51
Nema se šta puno očekivati od naših. Što učine dobro učinili. Roje je malo uzeo jugaša, a previše napr. primorjaša. Jug je u prošloj sezoni pobijedio Primorje u svim utakmicama koje su odigrali, Osam ( utakmica, osam ( nula (0) za Juga. Šta u toj reprezentaciji imaju raditi ti igrači iz Primorja? Da se kale u reprezentaciji. Nije reprezentacija za to. Nek se nauče pobjeđivati jake sa svojim klubom, pa onda neka dođu u reprezentaciju. Kako su naučili gubit od Juga, tako im to neće teško pasti i kad reprezentacija gubi. Pojedini igrači Juga kojih nezasluženo nema u reprezentaciji su zakon za za mnoge koji su to s Rojom. Nabili su i Primorje i Mladost. Šta su još mogli učiniti da uđu u repku neka reče Roje. Sramota.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.09.2002.
Poruka: 3.012
13. kolovoza 2004. u 18:00
[QUOTE]golmani: Vićan, Volarević
branici: Burić, Šimenc
desna strana: Štritof, Franković, Vranješ
lijeva: Fatović, Barać, Kobeščak
sidruni: Smodlaka, Hinić, Premuš
Vidi cijeli citat

ovo gore je bila moja prognoza tko ce u atenu, na topicu "pripreme za oi".
"pogodio" sam sve i jednog ali mi bas i nije drago, jer kao sto sam tamo napomenuo ne bih vodio kobescaka da sam na rojinom mjestu vec nekog novog klinca, recimo bombardera boskovica. no ako roje zeli da igramo kao Picke onda neka mu.

za el china, dugo bi trajalo da se predstave sve reprezentacije koje sudjeluju na turniru ali pokusat cu u najkracim crtama napisat nesto o favoritima a to su de facto svi osim egipta, kazahstana, njemacke i australije! a ni njemacka i australija nisu nimalo bezazlene ekipe i sigurno ce nekome pomrsiti racune (pogotovo australci).

grupa nam je teska do jaja (btw sto svi propitkujete o sistemu natjecanja? hebo vas lijencine,pretrazite malo forum -ovdje na vaterpolu nema toliko topica da se ne bi moglo potrositi malo vremena skrolajte dolje,cini mi se da smo na topicu "oi igre" raspravili sistem natjecanja!)

vec u prvoj utakmici imamo izuzetno tezak ispit. ameri pod rudicevom palicom napreduju gigantskim koracima, a rudic bogme zna i kako se osvajaju medalje na olimpijskim igrama. imaju nekoliko dobrih pucaca koji se ne libe opaliti iz daljine (powers,klatt,wigo,azevedo) uz odlicno izradjen sut.
najveci aduti njihove repke su fizicka sprema,rudicevska disciplina, topnik azevedo (malo suzdrzanija verzija sapica ) i prije svih - fenomenalni vratar brooks. on a good day taj moze pohvatati sve.
ameri su za mene skoro pa ozbiljni kandidati za medalju; - za polufinale svakako.

dalje,rusi. iznimno iskusna i fizicki strasno jaka ekipa (mozda i najjaca) medjutim igrackom kvalitetom ne prati ostale vrline. nisu pretjerano disciplinirani ni imaginativni u napadu, sve im se svodi na proigravanje ponajboljeg svjetskog centra comahidzea ili individualne pokusaje iz daljine. imaju dobre pucace (jerisov prije svih, pa stratan,zinurov,zakirov), stameni su u obrani i izvrsni plivaci sto rezultira sa dosta kontri i polukontri. slaba tocka golman.

talijani i spanjolci su nepoznanica. obje ekipe mogu daleko ali prednost svakako dajem talijanima. spanjolci su na zadnjem pripremnom turniru ispusili od madjara 9-1 (!) tako da su mi veliki upitnik. imaju sjajnog centra pereza i tehnicki su nevjerojatno dobro potkovani,pogotovo njihovi napadaci. igra im se kao i kod nas bazira na sjajnim centrima perezu i torilu koji iznudjuju mnogo iskljucenja da bi gabi hernandez,xavi garcia,dani ballart potom hladno egzekutirali. mislim da se rollan konacno ostavio igranja za repku i to im je najveci minus jer ostali su bez sefa,motora,tate-mate u bazenu.
talijani su napravili odlicnu smjenu generacija i sada imaju jednu cvrstu ekipu koja je fizicki vrlo jaka i spremna za velike domete. golman tempesti,centri roberto i alessandro calcaterra te lijevi vanjski goran fiorentini (rodjeni splicanin) su im glavna imena. o savrsenoj logistickoj podrsci naravno ne treba ni govoriti.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.09.2002.
Poruka: 3.012
13. kolovoza 2004. u 18:01
(nastavak)

grci su u najuzem krugu kandidata za medalju. najveci plus im je sto igraju kuci (to medjutim moze bit i veliko opterecenje) ali imaju oni i druge adute npr. fizicka sprema i zadivljujuca disciplina,posebno u obrani. bas kao njihova nogometna repka u portugalu
iako nemaju izrazitih individualaca,nego igraju bas ono TIMSKI, koncentrirana je velika igracka kvaliteta: golman repas,napadaci hadjiteodoru,kalakonas, bekovi tomakos i vlodakis - sve sjajni igraci. imaju i jednog hristosa afrudakisa koji spada medju najtalentiranije mlade vaterpoliste na svijetu, nedavno ga je kupio posilippo.
ipak treba napomenuti da grci imaju nemalih problema uoci pocetka turnira jer su im ozlijedjene dvije glavne uzdanice,golman repas i bek vlodakis i pitanje je hoce li biti spremni na vrijeme.

and last but not least, madjari i srbogorci
nasi predragi susjedi su prvi favoriti turnira i s punim pravom ciljaju na zlato, jedni i drugi. srbogorci su "prvi b" favoriti jer nisu imali bas perfektne pripreme, bilo je cak nekih trzavica unutar momcadi. medjutim sve ce oni to nadoknaditi individualnom kvalitetom. uspjeli su ostvariti rijetko vidjen kvalitetan spoj mladosti i iskustva.tu su stari vukovi trbojevic,savic,ikodinovic,ciric,sapic i naravno vujasinovic, a dodatnu energiju daju mlade snage u liku izuzetno talentiranih udovicica,gojkovica,jokica,nikica. straaaaaasno jaka ekipa.
treba obavezno spoemnuti mnozda i najboljeg svjetskog golmana denisa sefika koji ponekad zna izluditi protivnika nemogucim obranama, a izdvojio bih i dvojicu igraca koji su po kvaliteti na samom svjetskom vrhu -bek vujasinovic i napadac sapic (seljober, ali mrak igrac. bit ce bez dvojbe prvi strijelac turnira).
obrana koju scg igra je nesto najbolje sto je vaterpolski svijet ikad vidio,na momente djeluje svemirski. u napadu imaju raskosna i balkanski duhovita rjesenja. igraju timski,a imaju sjajne individualce.
ako bas treba traziti slabu tocku naci cete ju jedino pred golom, jer nijedan od njihovih centara nije superklasa, ni jelenic ni nikic mada je mladi nikic na najboljem putu da to postane. svog najperpsektivnijeg (ali i najmladjeg) sidruna su ostavili kuci - boris zlokovic, prosle sezone jadran iduce posilippo.

i na kraju madjari. najmocniji,najiskusniji,najraznovrsniji,najkvalitetniji. "prvi a" favoriti za zlato.
na svakoj poziciji su fantasticno pokriveni,a pogotovo na onoj koja je rak-rana svakoj repki na svijetu - desna strana napada. imaju tri briljantna ljevaka, kissa benedeka i madarasa, koji nemjerljivo pridonose raznovrsnosti u napadu. igru madjara krasi sjajna pokretljivost u obrani i mnogo ubojitih kontri. najbolji su plivaci, najbolje tehnicki potkovani i imaju najvise klasnih pucaca od svih ekipa u ateni. tibor benedek, gergely kiss, attila vari, peter biros, tamas molnar, tamas varga...imena od kojih se zavrti u glavi. Jebote tko ce njih zaustaviti? tu je i glavni reziser njihove igre tamas kasas, neponovljivi.
jedina nada je da su prerano dosegli vrhunac forme sto se mozda moze iscitati iz zadnjih pripremnih susreta, ali ako sam u krivu onda jedini koji ih mogu zaustaviti na putu do zlata su srbogorci.
jos je nesto dobro znati o madjarima: oni krenu paklenski, pa onda polako padaju tako da im je lowest point upravo u polufinalu (tu njihovi protivnici imaju najvise sansi da ih izbace), da bi onda opet eksplodirali u zadnjoj utakmici turnira - najcesce,naravno,finalu
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.09.2002.
Poruka: 3.012
13. kolovoza 2004. u 18:02
e sad,o nasima ne bih zelio mnogo da ih ne ureknem kao prosli put samo cu reci jedno: imali su dvomjesecne pripreme za koje roje tvrdi da su bile odlicne, napaljeni su,iskusni i kvalitetni. fizicki i takticki su spremni za ZLATO, ali kao i uvijek u nas je najbitnija psiholoska komponenta. iskljucivo o njoj ovisi hocemol se opet boriti za deveto mjesto ili stajati na postolju.
i jos nesto. kolko god simenc bio veliki sportas imam dojam da je psihicki labilan i zapravo remetilacki faktor u nasoj repki. impulzivan je i prilicno nestabilan. jos se sjecam one patetike iz sydneya kada je nakon neshvatljivog poraza od spanjolske u cetvrtfinalu zavapio kako smo mi mali i kako nas Jebu svi odreda,i suci i vaterpolska federacija i tako to. puno je utakmica u kojima je briljirao ali jos je vise onih u kojima je totalno zakazao kad je bio najpotrebniji. da sam izbornik svakako bih ga vodio u atenu,ali kao sto rekoh imam dvojbe oko njega. zivi bili pa vidjeli.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 14.07.2003.
Poruka: 334
16. kolovoza 2004. u 16:12
Fino mi bogami P.o.p.u.s.ismo od Madjara. Hebo te imali uatkmicu u rukama 4:3 u zadnjo cetvrtini i tipicno balkanski prodasmo utakmicu. Daj boze da bude obrnuto od onoga sto se desilo u Australiji 2000 kada smo mi tukli Madjare 10:9 u razigravanju a oni nas u polufinalu, mada tesko. Zavalise nam sa ovom grupom do jaja.
1