Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

protiv kazne

123
...
678
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 15.06.2003.
Poruka: 1.513
24. lipnja 2003. u 15:40
Vaterpolo savez Srbije i Crne Gore pozvao je u ponedeljak čelnike Evropske vaterpolo organizacije (LEN) da ne kažnjavaju hrvatsku vaterpolo reprezentaciju i Hrvatsku vaterpolo federaciju, zbog incidenta koji su izazvali hrvatski navijači na Evropskom prvenstvu u Kranju.

Kako se navodi u pismu dostavljenom LEN, VS SCG smatra da Hrvatska vaterpolo federacija i hrvatska reprezentacija ne treba da snose nikakve posledice zbog vandalskog ponašanja navijača, na koje nisu mogli da utiču, niti da ga spreče.

"Ponašanje hrvatskih navijača, za koje je delimično odgovorna i loša organizacija, bilo je protiv sportske tradicije i zaslužuje prezir. Nadamo se da se to nikada više neće ponoviti, ali želimo da naglasimo da su se hrvatski igrači, kao i Hrvatska vaterpolo federacija, prema našim igračima poneli profesionalno i ljudski", navodi se u pismu VS SCG. koje je potpisao predsednik Saveza Aleksandar Šoštar.

Izražavajući želju da se sa hrvatskom reprezentacijom sastanu na narednom velikom vaterpolo turniru, VS SCG istakao je da bi "njihovim izostankom ljubitelji vaterpola širom sveta ostali uskraćeni".

Najviši zvaničnici LEN na vanrednom sastanku, koji će biti održan za vreme Svetskog prvenstva u Barseloni, raspravljaće o incidentima hrvatskih navijača na finalnoj utakmici 26. Evropskog prvenstva u Kranju.

Evropska vaterpolo javnost spekuliše da bi hrvatski vaterpolo, zbog događaja u Kranju, mogao biti strogo kažnjen, a italijanski sportski dnevnik "Gazeta Delo Sport" čak navodi da će Hrvatska vaterpolo federacija na dve godine biti suspendovana iz svih takmičenja pod pokroviteljstvom LEN. Reprezentacija Srbije i Crne Gore osvojila je zlatnu medalju na upravo završenom Evropskom prvenstvu, pobedivši u finalu selekciju Hrvatske sa 9:8. Zbog divljanja hrvatskih navijača na bazenu u Kranju, vaterpolistima Srbije i Crne Gore medalje i trofej uručeni su tek u hotelu, a zvanične ceremonije na bazenu nije bilo.


e ovo je ljudi dokaz velicine!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 15.06.2003.
Poruka: 1.513
24. lipnja 2003. u 15:41
Hrvatskaotez vaterpolo saveza SCG "veoma korektan"

Poziv Vaterpolo saveza Srbije i Crne Gore Evropskoj vaterpolo organizaciji /LEN/ da ne kažnjavaju reprezentaciju Hrvatske zbog incidenata koje su u Kranju izazvali hrvatski navijači, Predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Nikola Grabić nazvao je vrlo korektnim i sportskim.

"Nismo zaslužili sankcije i odbijamo bilo kakvu odgovornost za događaje u i oko tribina", ponovio je Grabić.

Vaterpolisti SCG su u pismu Evropskoj organizaciji upozorili da bi izostankom hrvatskih vaterpolista sa velikih takmičenja bili uskraćeni ljubitelji sporta širom svijeta. Predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta Zlatko Mateša je u izjavi za Slobodnu Evropu izrazio strahovanje da bi LEN na vanrednom zasjedanju u Barseloni mogao Hrvatskoj izreći i dvogodišnju suspenziju sa svih evrpopskih takmičenja u vaterpolu
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 19.09.2002.
Poruka: 346
26. lipnja 2003. u 16:07
Kad bi to Hrvojice za nas ucinile???
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 01.10.2002.
Poruka: 350
26. lipnja 2003. u 18:11
Eno su im talijanski klubovi otkazali nastupe u svim europskim kupovima sljedeće sezone, pa neka sada isključe još i nas. Što će im ostati, Malta i Finska?
john
john
Željan dokazivanja
Pristupio: 16.12.2002.
Poruka: 625
27. lipnja 2003. u 08:07
pa sto, sad treba sa Talijanima napravit ligu prvaka. 6 nasih i 6 njihovih klubova i imas bolju ligu prvaka od Europske. + toga raspadne se LEN i imas dvije korisne stvari. Ko Kinder Suprise
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 21.10.2002.
Poruka: 248
27. lipnja 2003. u 17:58
haha, ovo mi je zanimljivo. Hrvati prosto ne znaju kako da reaguju na Sostarevu pomoc kao i na Bodirogin gest Cosicevoj udovici, pa najradije cute. To je primetio i Feralov novinar....




Feral Komentar dana: KAD SE SRB' I HRVAT SLOŽE...
Luko BRAILO

U obilju vijesti o novim kilometrima auto cesta kojima je javnost zatrpavana proteklih dana, pri čemu činjenica da te ceste imaju uporabnu dozvolu dobiva posebno naglašenu medijsku pozornost - kao da je riječ o čudu a ne posve normalnoj stvari - gotovo nezapaženo i većih odjeka prošla je informacija o velikoj ljudskoj i sportskoj gesti Aleksandra Šoštara, predsjednika Vaterpolskog saveza Srbije i Crne Gore.

Šoštar je, naime, u posebnom pismu pozvao čelnike Evropske plivačke federacije (LEN) da ne kažnjavaju Hrvatski vaterpolski savez (HVS) zbog incidenta koji su izazvali hrvatski navijači na nedavnom Europskom prvenstvu u Kranju.

"Hrvatska reprezentacija i HVZ ne trebaju snositi nikakve posljedice zbog vandalskog ponašanja navijača, na koje nisu mogli utjecati, niti ga spriječiti", piše, među ostalim, Šoštar čelnicima LEN-a te ističe da bi "izostankom hrvatske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Barceloni ljubitelji vaterpola širom svijeta ostali uskraćeni".

Osim čelnika HVS-a koji su kazali da će poslati pismo u Beograd i zahvaliti Vaterpolskom savezu SiCG-a, nitko drugi od brojnih sportskih i inih dužnosnika što se redovito šminkaju i šlepaju uz "vatrene", "dupine" ..., koliko je poznato, nije slično reagirao i pohvalio potez Aleksandra Šoštara. To čak nije palo na pamet ni predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši koji je nakon divljaštva u Kranju redikulozno izjavio kako se "mora priznati da ni naši navijači nisu bili baš savršeni".

Izostale su, dakle, primjerene reakcije na Šoštarovo pismo, jer bi se tako moralo priznati da i na "onim stranama" ima posve normalne čeljadi koja umije razlikovati sportsko nadmetanje od navijačkog primitivizma.

Možemo samo zamišljati kakve bi reakcije u Hrvatskoj bile, da je kojim slučajem, predsjednik Vaterpolskog saveza SiCG-a od Evropske plivačke federacije zatražio kažnjavanje HVS-a? Bi li onda Šoštarovo plemenito pismo bilo medijski i politički gotovo posve marginalizirano?
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 19.09.2002.
Poruka: 346
27. lipnja 2003. u 18:26
Zvone, to ti je tako uvijek bilo, jeste i ostace!

Svaka cast makar ovome novinaru. Nisu svi Bernard Jurisic, hvala dragom Bogu!!!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 29.11.2002.
Poruka: 324
27. lipnja 2003. u 19:08
Treba se priznati da ovaj potez izaziva postovanje. Svaka cast!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 22.04.2003.
Poruka: 16.281
28. lipnja 2003. u 00:18
Je, ali triba se zapitati koliko srbi imaju korist od toga, odnosno, je li Šoštar ima neki osobni interes da napiše pismo LEN-u. Ipak su oni nama demolirali veleposlanstvo...
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 24.12.2002.
Poruka: 672
28. lipnja 2003. u 00:46
da mislim da sam video shoshtara kako je razbio prozor na ambasadi.... ovaj veleposlanstvu

some people just don't get it...
123
...
678