Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

KHL

123
...
464748
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.07.2010.
Poruka: 284
11. rujna 2012. u 13:31
Za sve KHL-oljupce i one koji će to postati :)
Otvaram temu općenito za KHL, ako bude potrebe otvarat će se za svaku sezonu posebno, ali mislim da neće biti te potrebe.
Oće li Dinamo obraniti titulu prvaka. Lokomotiv se pojačao, bit će pravo ludilo na zapadu
Medveščak u KHL-u, što mislite o tome?
Gdje gledate ligu? Imate kakav link za stream?
Ove sezone Sport klub prenosi pojedine utakmice.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.07.2010.
Poruka: 284
11. rujna 2012. u 13:39
neka netko obriše duplića :)
sraka
sraka
Potencijal za velika djela
Pristupio: 13.05.2009.
Poruka: 1.720
11. rujna 2012. u 14:08
Mislim da se moraš javit adminu za brisanje. KHL definitivno zavređuje temu. Pogledao sam jučer na SportKlubu dvije trećine CSKA - Dinamo, ali nisam imao snage za treću. Prekasno mi je bilo. Općenito volim pogledati svaki hokej na koji naiđem, ali se slabo stigne to sve pratiti uz postojeće obaveze. Liga ko liga je zbilja jaka i ove sezone je i CSKA pojačao svoje redove i najavio pohod na malo bolji rezultat nego lani. Kaj god to značilo.

Kaj se pak Medveščaka u KHL-u tiče, i da i ne. Za sada sam više ne. Na kraju bude ipak sve ovisilo o novcima i kaj budu rekli u upravi o tome svemu.

KHL pratim na SportKlubu jer mi je bolja slika i ne da mi se sjedit pred kompom sve i kada imam vremena. A inače, imaš skoro sve tekme na laoli. Neke u prijenosu, a neke možeš naknadno pogledati u snimci. Uglavnom je slika jako dobra i prošle sezone nije bilo komentatora tako da nisi osuđen na njemački, a bome ne moraš slušat ni Ruse niti neke druge teletabise. Vjerojatno će biti nešto prijenosa i na balkansportu.

Link Laola: http://www.laola1.tv/de/at/eishockey/khl/video/315--.html
Link BalkanSport: www.balkansport.info

Ali progonstvo kojem je jedini razlog želja za lagodnijim životom bio bi posljednji poraz,
u kojem nema čak ni zametka buduće pobjede.
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 58.811
13. rujna 2012. u 08:56

Lev se iz slovackog Poprada preselio u Prag. Naravno, apetiti su bili odgovarajuci dominantno ruskoj ligi - megalomanski: trebali su biti momcad sastavljena iskljucivo od Ceha, trebali su nastupat u praskoj Areni za 18 000 gledatelja i trebali su imat proracun od 20 milijuna eura

proracun i momcad su vise-manje pokrpali po planu, no odustali su od Arene jer je najam previsok i nisu mogli garantirati pune tribine sto bi bar djelomicno pokrilo troskove. Primjer Slavije koja vec godinama igra s gubitkom u Areni je bio upozoravajuci. Naletjeli su naravno na i ogroman otpor ostalih ceskih klubova i lige. Savez prije godinu-dvije nije dopustio malom bezveznom drugoligasu HK Hradec Kralove da stupi u KHL, a sad im ga je KHL smjestio usred Praga. Svi se naravno bore za svoj dio navijaca, medijskog kolaca, financija i sponzora. Bratislavski Slovan je usao u KHL, no niti jedan ceski klub se jos nije odlucio na taj potez. Svi oprezno cekaju u rovovima kako ce se razvijat prica s Levom. Javna tajna je da bi par klubova sutra jurnulo u KHL, no svi mudro cekaju. Savez naravno divlja i prijeti kaznama i suspenzijama, javnost je sumnjicava i Lev ceka trnovit put do uspjeha

a uspjeh nije samo rezultatski, vec moraju krenut iz nule u gradu koji je vec sto godina navijaci i medijski podijeljen izmedju Slavije i Sparte. Kao i svakom umjetnom klubu, steci navijace uopce nece biti lako, jer prosjecnom hokejaskom zaljubljeniku vise znaci domaca utakmica 43. kola Slavia - Pardubice od all-star super-ultra-turbo-mega spektakla Lev - CSKA Moskva

u svemu je zanimljiv i jos jedan detalj: kad se odustalo od nastupa u Areni, Lev je pitao Spartu moze li nastupat u njezinoj dvorani. I Sparta je pristala. Zauzvrat su joj Rusi obnovili dvoranu, preuredili sky-boxove i opcenito dosta usminkali dvoranu. Par igraca Sparte je preslo u Lev, neki treneri su izvrsili rosadu i ocito je da je novi klub nekako najblize Sparti. Sama Sparta naravno da ne smije ni zucnut o pristupanju KHL-u, no mozda iskoristi Lev kao svoj proxy. Navijaci nisu presretni takvim priblizavanjem jer se boje da bi Sparta s vremenom mogla postati obicna B-momcad Leva. Proracuni jasno govore o odnosu snaga: Sparta 4 mil € vs. Lev 20 mil. €

[uredio ian wright - 13. rujna 2012. u 08:57]
randy marsh
randy marsh
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2011.
Poruka: 9.671
13. rujna 2012. u 11:00
iskreno, nisam neki fanatik po pitanju hokeja, ali pratim povremeno.

Interesuje me kakav je odnos snaga jednog prosječnog NHL i KHL kluba? Znam da sjevernoamerička liga nije toliko dominantna kao što je to slučaj u košarci, jer zaista prateći rostere NHL klubova nailazi se na veliki broj Evropljana...

Takođe, čitao sam dosta o epskim duelima CSKA - Montreal...

E sad, kako bi danas završila serija između Magnitogorska i Chicaga, ili Kazanja i Bostona?
...jedna po jedna prsnu pod nogom!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.03.2005.
Poruka: 5.393
13. rujna 2012. u 12:55
Naravno, ovisno o tome po kojim pravilima igraju i na kakvoj veličini leda, ali generalno moja procjena je da bi u prosjeku NHL timovi dobivali u 2/3 mečeva.
randy marsh
randy marsh
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2011.
Poruka: 9.671
13. rujna 2012. u 13:58
dbald je napisao/la:
Naravno, ovisno o tome po kojim pravilima igraju i na kakvoj veličini leda, ali generalno moja procjena je da bi u prosjeku NHL timovi dobivali u 2/3 mečeva.
Vidi cijeli citat


može li ukratko pojašnjenje za to oko "debljine leda"? Ne znam kako to ide...

...jedna po jedna prsnu pod nogom!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.03.2005.
Poruka: 5.393
13. rujna 2012. u 15:11
NHL hokej se igra na 4 metra užoj ledenoj površini.

NHL - 26 m širina leda od ograde do ograde
Europa - 30m

NHL ima veće ofanzivne i defanzivne trećine tj. plave crte su im bliže za jedno metar-dva nego kod internacionalnih mjera.

NHL se upravo zbog manjeg leda razvio u puno fizički intenzivniju ligu s puno više fizičkog kontakta.

Rezultati sjevernoameričkih momčadi na velikom ledu su relativno slabiji od onih na "svojim" dimenzijama jer veći hokej ostavlja mjesta za tehniku i traži brže klizanje dok "manji" traži dobru igru tijelom i snagu.
sraka
sraka
Potencijal za velika djela
Pristupio: 13.05.2009.
Poruka: 1.720
13. rujna 2012. u 17:03

Tako je... I mahom bi o tome ovisio rezultat. Ima dosta igrača koji su igrali NHL, ali se vraćaju u KHL jer zna biti veća lova u igri, a i nekima se ide doma. Tako da je kvaliteta lige dosta dobra. Mislim da se Avangard, SKA, Dynamo Moskva mogu nositi s bilo kojim NHL klubom. S jačim klubovima bi sigurno pitanje veličine leda bilo dosta bitno. 

Inače, KHL je izdao priopćenje vezano za štrajk u NHL-u s pravilima po kojima klubovi mogu potpisati NHL igrače. Bome su se fino zaštitili, a opet dali opciju da najbolji zaigraju ako se ima love.

Priopćenje s KHL stranice:

The Kontinental Hockey League has released the details of an amendment to KHL Regulations governing the signing by KHL clubs of players currently under contract to National Hockey League clubs in the event of an NHL lock-out .

The document comes into effect in the event of the NHL officially announcing the lock-out and would remain in force until the NHL officially declares the lock-out to be over. The amendment will cover players with existing NHL contracts, excluding those with two-way NHL contracts who are consigned by their clubs to lower league teams for the duration of the lockout.

KHL Hockey Operations Vice-President Vladimir Shalaev outlined the main points of the amendment: 
"Our clubs have been granted the opportunity to enter into contracts and place on their main rosters no more than three NHL players, and the previously established limit of 25 players per team may be exceeded by the addition of these players. For Russian clubs, only one of the three NHL players may be a foreigner, and this player must meet one of the following criteria set down to ensure that only top-level foreign players come to play in the Kontinental Hockey League.”

Criteria for foreign players signed from NHL: 
- Has played no fewer than 150 games in the NHL over the last three seasons; 
- Has experience of playing in the KHL; 
- Represented his country at one of the last two IIHF World Championships, World Junior Championships or the Olympics; 
- Is a Stanley Cup winner, a Stanley Cup finalist, or a winner of one of the individual prizes awarded by the National Hockey League at the close of the season.

KHL clubs based in countries other than Russia may sign more than one foreign player among the maximum three NHL players. Moreover, the above criteria for foreign players will not apply to KHL clubs based outside Russia.

In the event of a lock-out in the NHL, the maximum number of foreign players at any one KHL club will therefore rise from five to six players. The limit of five foreign players named in the roster for a given KHL game remains in force, as does the maximum of one foreign goaltender per club.

The wages paid to NHL players signed during the lock-out will not count towards the KHL clubs’ salary cap. However, the wages paid to the NHL player must not exceed 65% of the player’s wages as stipulated in his NHL contract for this season.

"The term of the contracts signed with NHL players must run until April 30th of next year, i.e. to the end of the 2012-13 season,” Vladimir Shalaev added. “However, the contract must contain a clause allowing immediate unilateral termination when the NHL lock-out is resolved. Naturally, no compensation will be paid for such a termination of contract. The KHL Central Information Bureau will be the determining agency regarding the sporting rights to NHL players with regard to KHL clubs, and the clubs have the right to alter and amend such rights in accordance with current KHL Regulations. The Regulations governing players’ medical, health, and life insurance apply in full to NHL players signed during the lock-out, but clubs may purchase additional insurance at their own discretion.”

[uredio sraka - 13. rujna 2012. u 17:07]
Ali progonstvo kojem je jedini razlog želja za lagodnijim životom bio bi posljednji poraz,
u kojem nema čak ni zametka buduće pobjede.
randy marsh
randy marsh
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2011.
Poruka: 9.671
13. rujna 2012. u 17:28
hvala na pojašnjenu.

Čini se da su ova KHL liga kao i fudbalska Premier liga najbolji pokazatelji velikog ulaganja u sport Rusije. Nije lako  relativno malom periodu (svakako manjem od 10 godina) napraviti ligu koja je konukrentna NHL-u i fudbalsku ligu koja je po jačini možda i među 5 u Evropi.

Inače, i infrastruktura im je sasvim dobra, velike su dvorane

Moskva (14.000, + nekoliko manjih)
St. Peterburg (12.500)
Omsk, Kazanj (10.000)
Jaroslavlj (9.000)
Ufa (8.000)
Habrovsk, Čeljabinsk, Novokuznjeck, Magnitogorsk (7.500)...

Takođe, ove "neruske" su takođe velike, Minsk (15.000), Prag (13.000), Bratislava, Riga (10.000)...

Ulgavnom se radi o novim i modernim dvoranama, vidi se i na mečevima da je dobra atmosfera. Sumnjam da mogu marketing uraditi dobro kao Amerikanci, ali svejedno, za sada su po pitanju organizacije i kvaliteta vjerovatno položili ispit.
...jedna po jedna prsnu pod nogom!
123
...
464748