Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

KOSTELICI KONACNO NA SKIJAMA !!!!

1
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.02.2005.
Poruka: 1.166
07. rujna 2005. u 23:50
Evo , nova skijaska sezona je pred nama.....

Savršenstvo je za obitelj Kostelić započelo u nedjelju. Trenirali su na švicarski Zermatt, gdje je započelo jedno od posljednjih razdoblja treninga za novu sezonu. Iako su uvijek puni ushićenja dolazili i ostajali na ljetnom odmoru na Mljetu, s još više bi žara dočekali ljetno skijanje.
Uostalom, Ante Kostelić će često dobaciti kako je za njegovu radost dovoljno samo >gledati u planinske masive da se osjeća zdravo i slobodno<. Jedva je dolazak u Zermatt dočekala Janica Kostelić koja je prva dva dana treninga prokomentirala riječima >savršenstvo<, jer osim što su ona i Ivica Kostelić napokon na skijanju, uz to ih je pratilo prekrasno vrijeme.
Uz obitelj Kostelić trenutačno se na Zermattu nalazi austrijska B reprezentacija, kao i švicarska muška reprezentacija. Mnoge od glavnih Janičinih konkurentica bile su ili odlaze na južnoameričke masive, gdje se uostalom nalaze i Nika Fleiss i Ana Jelušić.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 22.04.2003.
Poruka: 16.281
07. rujna 2005. u 23:51
Super! Ovo je olimpijska godina, i samo da ne bude ozljeda. Volila bi da Ivica osvoji bar jedno zlato, recimo u slalomu, mada je o tome još rano pričati, a Janica nas je ionako razmazila.
Super, ne mogu dočekati da počne sezona zimskih sportova, i kao šlag na kraju OI. Valjda ga cigani neće zasrati štrajkom.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.02.2005.
Poruka: 1.166
08. rujna 2005. u 09:09
Da i ja se nadam , jer ovo ce biti "nasa" godina..... U to ne sumnjam!!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 22.04.2003.
Poruka: 16.281
15. rujna 2005. u 00:16
http://www.iskon.hr/sport/page/2005/09/14/0275006.html

Pa nevjerovatno da neko može imati toliko pehova. I uvik se vraća! Valjda će biti prava za Torino!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.02.2005.
Poruka: 1.166
16. rujna 2005. u 13:27
Da stvarni , peh , taman se opravis a onda opet u bolnicu.....Janica stvarno nema srece , ali kako si ti rekla Zara neka je bar osposobe do Torina...
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.02.2005.
Poruka: 1.166
27. rujna 2005. u 16:57
Janica nastavlja rehabilitaciju
Janica se nalazi u Selcu gdje uz brigu i rad cjelokupšne ekipe Terma Selce pod vodstvom dr. Vlaste Brozičević i njenog fizioterapeuta Danka Butale Janica dobro radi i rehabilitira se nakon prošlotjedne ozljede.

Janica je dobro raspoložena i vjeruje da će ubrzo izlječiti ozljedu.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.02.2005.
Poruka: 1.166
27. rujna 2005. u 17:01
Danas u poliklinici Neuron na Šalati Janici Kostelić izvršena je magnetska rezonanca (MRI) na lijevoj nozi te su prof. dr. Miroslav Hašpl spec. ortoped, dr. Igor Borić spec. radiolog, uz nazočnost dr. Nataše Desnice dijagnosticirali parcijalnu rupturu tetive bicepsa femorisa na hvatištu za sjednu kost, odnosno puknuće dijela mišićnih niti na hvatištu za sjednu kost.

Večeras Janica putuje u Terme Selce kod dr. Vlaste Brozičević gdje će boraviti naredna dva tjedna uz fizikalnu terapiju i održavanje bazične kondicijske spreme. U tom periodu boravka u Termama Selce donijet će se preciznija odluka o odlasku na snježne treninge, no liječnička služba Hrvatske alpske skijaške reperezentacije, kao i stručni stožer vjeruju kako će Janica Kostelić za mjesec dana biti spremna podnositi maksimalna opterećenja skijaškog treninga.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.02.2005.
Poruka: 1.166
29. rujna 2005. u 17:30
Trostruka svjetska i olimpijska prvakinja Janica Kostelić mogla bi za deset dana početi s lakšim skijaškim treninzima.

Janica je sredinom rujna tijekom veleslalomskog treninga ozlijedila butni mišić lijeve noge. Prvi je dio rehabilitacije obavila u Termama Selce, a u ponedjeljak se preselila u Daruvarske toplice. Janica se dobro osjeća i ukoliko sve bude išlo po planu liječnici predviđaju da bi se za deset dana mogla priključiti ostatku reprezentacije koja marljivo trenira na Hintertuxu, doznaje se od glasnogovornika Hrvatskoga skijaškog saveza Ozrena Müllera.

Na Hintertuxu je i Ivica Kostelić, koji je vrlo zadovoljan odrađenim treninzima. Ivica je s članovima B reprezentacije trenirao slalom, veleslalom i superveleslalom. Uz njega je otac Ante i stalni članovi Ivičina stožera, a riječ je o treneru Vincenciju Jovanu, Ivici Franjku (trener-serviser) te Dejanu Ležu (fizioterapeut).

Osim na Hintertuxu, članovi hrvatske reprezentacije treniraju i na nekim drugim odredištima. Nika Fleiss je u austrijskom Pitztalu, a Ana Jelušić u talijanskom Passo di Stelviju. Skijaška sezona, odnosno Svjetski kup, počinje 22. listopada u austrijskom Söldenu, gdje skijašice i skijaši voze veleslalom. Nakon toga slijedi mjesec dana pauze, a Svjetski kup seli na američki kontinent, odnosno u kanadski Lake Louise.
1