Ostali sportovi

Mark Crear ponovno u Zagrebu!

Boris Bilas • četvrtak, 01.06.2000.

Amerikanac Mark Crear ponovno će nastupiti na atletskom mitingu u Zagrebu. Crear je prošle godine u Zagrebu istrčao najbolje vrijeme sezone na 110 m prepone te je zasada jedino veće ime koje potvrdilo svoj dolazak na IAAF Grand Prix II miting koji će se održati u ponedjeljak 3. srpnja 2000 na stadionu uz Savu u Zagrebu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali direktor mitinga Andrija Mijačika i manager Harald Edeltzberger. Iako je Crear jedini do sada potvrdio dolazak možete biti sigurni da on neće biti jedina zvijezda mitinga. Naime, sezona je tek počela i jš se nezna tko je u kakvoj formi pa se može očekivati da će se sva imena znati tek za 15-tak dana. Sigurno je da će svi hrvatski putnici na Olimpijadu imati jaku konkurenciju, prije svega Haklits u kladivu gdje već sada imamo prijave prvih dvadeset sa svjetske liste, rekao je Edeltzberger te je nastavio: Vrlo jaka će biti natjecanja u muškom i ženskom skoku u vis prije svega zbog pohvala na račun staze nakon prošlogodišnjeg natjecanja.

Direktor mitinga Andrija Mijačika najavio je zatvarnje financijske konstrukcije prije svega zbog stranih sponzora koje privlači ovako visok stupanj atletskog mitinga. Miting će prenositi Eurosport te je zbog toga početak mititnga pomaknut na 20.00 sati. Nakon mitinga planira se jedan veliki koncert no o imenima Mijačika još nije htio govoriti. Kao i svaki miting i ovaj ne može proći bez problema, ove godine najveći problem je rasvjeta na stadionu no organizatori su uvjereni da će taj problem ubrzo riješiti. Što se tiče tribina uz postoječu tribinu od 1500 mjesta postaviti će se i montažne sa dodatnih 3500 mjesta i organizatori očekuju pun stadion. Naglašeno je da djeljena ulaznica neće biti jer se želi vidjeti kolika je stvarna zainteresiranost Zagrepčana za ovakav miting.

Na kraju je manager mitinga Edeltzberger rekao nešto i o mogućnosti dolaska najvećih zvijezda na zagrebački miting: Ove sezone su cijene atletičara 20 % veće zbog Olimpijade pa je cijena npr. Mauricea Greena jednaka cijelom budžetu ovog mitinga. No to ne znači da u Zagrebu neće biti velikih imena, biti će ih i zato molimo vas novinare da promovirate ovaj miting jer nama treba publika, ako će biti pun stadion, budite uvjereni, da će zagrebački miting iz godine u godinu biti sve jači. Najavljena je i nova press-konferencija za 15 dana na kojoj će biti najavljena i nova imena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!