Rukomet

Badel 1862 - Split: Badelaši teško do finala

Boris Bilas • subota, 03.06.2000.

Zagreb, polufinale hrvatskog rukometnog Kupa
BADEL 1862 ZAGREB - SPLIT BRODOMERKUR 23:20 (10:12)
Dvorana II Doma Sportova, 1200 gledatelja
Suci: Josić i Rudić

BADEL 1862 ZAGREB: Lavrov, Kulinčenko 1 (1), Maglajlija 3, Džomba 8, Zrnić, Bilić 4 (1), Jović 1, Šprem 3, Saračević 2 (1), Valčić, Tomljanović 1, Kelentrić

SPLIT BRODOMERKUR: Vujović 1, Maraš 1, Balić 4, Bajuzs 8 (2), Pongarčić, Boban 1, Sušić 2, Ivišić, Jančin, Anušić 1, Bergendi 2, Blažićko

Obrane: Badel 14 (Lavrov 1, Kelentrić 13), Split 13 (Vujović 12, Blažićko 1)
Sedmerci: Badel 5 (3), Split 3 (2)
Isključenja: Badel 12 minuta ( Bilić 4, Tomljanović, Jović, Maglajlija i Zrnić po 2), Split 14 minuta ( Maraš 6, Bajusz 4, Sušić i Anušić po 2)

Rukometaši Badel 1862 Zagreba teže su nego se očekivalo ušli u finale Kupa Hrvatske pobjedom nad Brodomerkurom 23-20 (10-12). Badelaši su cijelu utakmicu lomili otpor gostiju koji su čak većim dijelom vodili. Prva četvrtina utakmice nije dala naslutiti da će Zagreb teško doći do pobjede jer su u sedmoj minuti već vodili 5-2 i tu su prednost održavali sve do 17. minute kada golom Maraša Brodomerkur izjednačuje. Rezultatska izjednačenost potrajala je sve do kraja poluvremena, a treba spomenuti da se u 26. minuti u strijelce upisao i golman Brodomerkura Vladimir Vujović koji je osim tog atraktivnog poteza sakupio i u prvom poluvremenu i devet obrana, te je jedan od najzaslužnijih za pozitivan rezultat Splićana na poluvremenu koje je završilo rezultatom 12-10 za Brodomerkur.

Na početku drugog djela najbolji igrač Splićana Bajuzs dovodi Brodomerkur do tri gola prednosti što je bila i njihova najveća prednost na utakmici. Tada iz igre, zbog ozljede, izlazi Vujović što je bio znak za povratak Badelaša u utakmicu. Na krilima Mirze Đžombe (8 golova), Zagreb u 43. minuti dolazi do izjednačenja, a minutu potom golom Maglajilije i do vodstva od 17-16. Splićani se još neko vrijeme uspijevaju održati u egalu, ali nakon što je njihov sportski direktor Peruzović dobio crveni karton zbog žustre reakcije na isključenje jednog njihovog igrača, Brodomerkur dvije minute igra s dva igrača manje što Zagreb koristi i dolazi do vodstva od 22-18 tri minute prije kraja. U te tri minute nije se puno toga dogodilo, te su Badelaši mirno priveli utakmicu kraju.

Badel 1862 Zagreb tako je ostao u igri za osvajanje devetog Kupa, te dvadesetog trofeja u posljednjih deset godina. U finalu će igrati protiv Zameta koji je iznenadio Medveščak i sve će učiniti da napravi još jedno veliko iznenađenje, ali Zagreb je puno teže pobijediti nego Medveščak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!