Ostali sportovi

F1 VN Monaca: Häkkinen najbrži na prvom treningu

Davor Sajko • subota, 03.06.2000.


Circuit de la Principauté – najzahtjevnija staza F1

Na prvom slobodnom treningu za VN Monaco održanog u četvrtak na Circuit de la Principauté najbolje je vrijeme ostvario aktualni svjetski prvak Mika Häkkinen (McLaren Mercedes), dok je trenutačno vodeći u poretku Svjetskog prvenstva F1, Micheal Schumacher (Ferrari) bio sporiji za svega 0,099 sekunde. Treće najbolje vrijeme ostvario je David Coulthard (McLaren Mercedes) ispred četveroplasiranog Irvinea (Jaguar).

Na stazi u Monte Carlu dužine 3,370 km tokom prvog slobodnog treninga najbolje je vrijeme držao M. Schumacher do posljednje minute. U tim je trenucima Häkkinen uspio ostvariti bolje vrijeme za svega 0,099 sekundi.

Circuit de la Principauté u Monte Carlu vjerojatno je najzahtjevnija staza i ne postoji mjesto na stazi na kojem bi se mogao bez problema zaobići protivnik. Atraktivni zavoji te tunel kojim se prolazi brzinom od 250 km/h jamstvo su za izuzetno atraktivnu utrku iako nema klasičnih manevara prestizanja. Uz događanja na samoj stazi ova je VN poznata i po raznim događanjima uz stazu s obzirom da se utrka odvija u mondenom Monte Carlu, a staza prolazi doslovno ispod hotelskih balkona koji su rezervirani i po godinu dana unaprijed.

U dosadašnjoj povijesti VN Monaca najuspješniji je bio legendarni Ayrton Senna s šest osvojenih trofeja, a od aktivnih pilota F1 najuspješnije je Michael Schumacher s četiri osvojena VN Monaca.

Utrka za VN Monaca na rasporedu je u nedjelju u 14 sati (HTV3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!