Nogomet

Intertoto kup: Slaven - Glenavon 3:0

Dražen Patarčić • nedjelja, 25.06.2000.

Slaven Belupo - Glenavon 3:0 (2:0)

Koprivnica, 24.06.2000., uzvratna utakmica Intertoto kupa
Gledatelja: 2.500

Slaven Belupo: Robert Lisjak, Petar Bošnjak, Frane Amižić, Pavao Crnac, Stipe Bošnjak, Hasan Kacić, Roy Ferenčina, Mario Kovačević, Renato Jurčec, Vladimir Kokol, Mario Dodik
trener: Mladen Frančić
Glenavon: Addis Stuart, O connor Alan, Glendinning Mark, Smith Eric, Spiers Jeff, Davidson Gregg, Murphy Darren, Livingstone Stephen, Wood Barry, Grant Tony, Mc Cann Marc
trener: Walker Roy

Strijelci: 1:0 - Amižić (6), 2:0 - Jurčec (19), 3:0 - Jurčec (62)

Igrač utakmice: Renato Jurčec



Renato Jurčec, dvostruki strijelac za Slaven Belupo (Snimio: Dražen Patarčić)

Bila je ovo utakmica koju su Koprivčanci shvatili vrlo ozbiljno. Rezutlat koji su postigli u Sjevernoj Irskoj bio je dobar, ali pred domaćom publikom trebalo je pokazati tko je bolji i staviti "točku na i" u ovom dvoboju.

Irci su pokušali u prvim minutama presingom, ali već u šestoj minuti visoka lopta Jurčeca u peterac gostiju, povratna lopta na vrh šesnaesterca i odličnim udarcem Amižić para mrežu Iraca. Nisu se gosti ni snašli nakon prvog zgoditka, a Jurčec je već i drugu loptu pospremio u mrežu Stuarta. 2- 0 a tek je 19. minuta susreta. Zadovoljni postignutim, domaći su malo usporili ritam. Dali gostima malo sredine terena i pokušavali su po bokovima u kontra napadima povećati zasluženo vodstvo. Nekoliko bijegova Crnca, Dodika, Ferenčine, međutim rezultat se do kraja prvih 45 minuta nije mijenjao.

U drugom dijelu prvu radost i uzbuđenje na tribinama je izazvao izjednačujući zgoditak Vinkovčana u Beogradu. Nedugo nakon tog javljanja službenog spikera na stadionu, zabili su domaći još jedan zgoditak. Bošnjak je probio svoju stranu centrirao loptu na pet metara ,a Renato Jurčec se u letu poklonio na loptu i zakucao je u mrežu. Do kraja susreta ni domaći, ali ni gosti nisu iskoristili neke poluprilike i utakmica je završila sa rezultatom 3:0.

Video: Podravci spretniji od Iraca

Radost pobijede su domaći igrači podjelili sa svojim najvjernijim navijačima. Gosti su fer i sportski čestitali Slaven Belupu na prolazu u daljnje takmičenje.

Suci utakmice iz Bjelorusije su bili neprimjetni. Dakle odlično su obavili svoj zadatak na ovoj utakmici.

Izjave nakon utakmice

Mladen Frančić, trener Slaven Belupa: "Mislim da smo zasluženo prošli u drugo kolo. Kvalitetnija samo momčad od Iraca. Mi smo na početku pripremnog razdoblja i iza nas je samo 10 dana rada. Nemamo snage za 70 minuta, ali sve je dobro prošlo. Igrali smo pametno, organizirano, kratkim pasovima, kontrom i polu kontrom samo utakmicu riješili u našu korist. Imali smo i odličan rezultat iz prve utakmice pa je danas sve došlo na svoje mjesto. Ovom pobjedom i plasmanom u drugo kolo opravdali smo povjerenje naših sponzora Podravke i Belupa. Mi još imamo prostora za napredak u igri, ali prvo moramo podignuti nivo fizičke spremnosti ekipe kao i poboljšati igru u taktičkom dijelu. Nakon ovog susreta idemo u Poljsku na sedam dana i nadam se da ćemo u tom preiodu momčad uspjeti podignuti na viši nivo nego što je sada. Što se tiče pojačanja, za nas je prijelazni rok završio sa dolaskom Solomuna. Stojkić se oprostio od naše sredine, bio je vrlo zahvalan golman i sreća je da smo uspjeli dovesti Solomuna kojeg poznajemo i kojem vjerujemo.


Koprivničani su izborili svoj prvi europski uspjeh (Snimio: Dražen Patarčić)

Ostali igrači su potpisali nove ugovore, neki čak na četiri godine i sa starim snagama mislim da možemo napraviti korak naprijed u našoj ligi. Iako nismo najsretniji sa ovim ligaškim riješenjem 6+6 jer ovaj sustav donosi pritisak opstanka, stvaranja razultata. Mi smo za ligu 16 jer se kvaliteta može izvući iz veće baze. Znamo da nema sredstava i da je ovo realnost. No, zadovoljni ćemo biti kada liga bude imala 16 klubova i kada će se igrati normalnim sistemom, jer će tako i mldi igrači moći da bolje napreduju, i neće biti tolike "sječe" trenera."

Renato Jurčec, dvostruki strijelac za Slaven Belupo: Zadovoljan sam igrom cijele momčadi i naravno svojom. Odigrali smo upravo onako kako je od nas očekivao stručni stožer. Tribine nas u jednom momentu nisu razumjele. Tražile su pet "komada", a zaboravljaju da smo i mi bez kvalitetnih priprema i da nemamo snage za svih 90 minuta. Umorni smo, ali bolji od njih što smo i dokazali u ove dvije utakmice. Mi možemo igrati i čvršće i brže nego danas, ali za to trebamo ipak završiti bazične pripreme koje nismo imali do sada. Najvjerovatnije nas očekuju Poljaci u sljedećem susretu. Oni su kvalitetnija momčad od Sjevernih Iraca i trebati će puno bolje odigrati kako bi i njih prošli.

Walker Roy, trener Glenavona: "Dalje ide bolja momčad. Čestitamo ima na ovoj pobjedi i želimo im uspjeh u daljnjem takmičenju. Domaćinu zahbvaljujemo na gostoprimstvu u Koprivnici. Bilo nam je ljepo i ugodno ovdje. O našoj igri mogu reći da mi u ovom trenutku ne možemo bolje. Imamo svega nekoliko treninga u našim nogama i dobro smo i prošli kako smo igrali."

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!