Košarka

Neven Spahija: Cibona je u sportskoj krizi

Ivan Varat • subota, 25.03.2000.

Neven Spahija (Snimio: Dražen Patarčić)

Cibona VIP izgubila je drugu utakmicu protiv Panathinaikosa u Zagrebu, te se tako oprostila od Europe za ovu sezonu. Nakon poraza od Zadra u Kupu i dva poraza od Pao-a zapali su "cibosi" u evidentnu igračku krizu. Na današnjoj pressici mini osvrt na proteklu, te najavu nastavka sezone ponudili su nam trener "vukova" Neven Spahija, direktor Božo Miličević, te sportski direktor Mihovil Nakić.

Nema karata za Zadrane

Za utakmicu sa Zadrom mole se navijači da kod kuće ostave sve krute predmete jer će se provoditi vrlo detaljan pregleda na ulazu, te molba za fer i korektno navijanje. Karte za utakmicu moći će se kupiti sutra na blagajni od 14-19 sati, te napomena da Zadrane više neće čekati paket rezerviranih ulaznica, kao što je to bio slučaj u finalu Kupa, nego će svi gledatelji na blagajni biti ravnopravni.

Cibona VIP pobijedila je u polufinalu Kupa "Krešimira Ćosića" košarkaše Split CO-a, iako vrlo teško izborena bila je to posljednja pobjeda "cibosa". Nakon toga uslijedio je poraz od Zadra u finalu Kupa, da bi crnu seriju "cibosi" nastavili realno gledajući sa dva ipak očekivana poraza u četvrtfinalu Eurolige protiv jakog Panthinaikosa. Sljedeći ispit Cibona VIP polaže već sutra (nedjelja, 19 sati) u domu Dražena Petrovića protiv košarkaša Zadra u 20. kolu košarkaškog prvenstva. Trener "cibosa" Neven Spahija krenuo je sa porazom od Pao-a, te evidentnom krizom u koju su zapali igrači Cibone VIP: "Mi smo protiv Panathinaikosa u Zagrebu odigrali taktički vrlo dobro, no zbog pada sportske forme promašivali smo šuteve koje ćemo kada se malo psihički i fizički vratimo u formu siguno pogađati. Veliki razlog naše krize je umor. Kada se gleda pojedinačno Krstić je van sportske forme. On je platio danak velikog broja utakmica sa velikom minutažom što je gotovo nemoguće izdržati, dok se Giriček lagano diže. Odnos na treningu je odličan i ovakvim radom mi ćemo sigurno izaći iz krize. U ponedjeljak idemo u Poreč pripremiti se za nastavak domaćeg prvenstva."

"Ciljevi su ispunjeni" - Mihovil Nakić (Snimio: Dražen Patarčić)

Nastavio je Spahija o sutrašnjoj utakmici sa Zadrom:"Utakmica dolazi u vrlo teškom momentu zbog pada forme i ozljeda, no mi ćemo pokušati sve za pobjedu mada će biti teško jer je Zadar u izvrsnoj formi. Malo sam gledao taktiku Dušana Ivkovića, trenera AEK-a za Rađu, no Zadar je i to uspješno apsolvirao. Prkačin sigurno neće igrati, a detaljnije prognoze znati ćemo danas-sutra. U momčad se vratio Šarlija, no treba biti realan i od njega ne treba očekivati čuda. Mi ćemo zbog Prkačina morati mijenjati koncept naše igre, te je nama veći hendikep što nam on ne igra nego Zadru zbog neigranja Komazeca koji na tom mjestu imaju Juru Ružića koji vrlo željan igre. Mislim da će se protivnik u nastavku lige morati skidati na gostujućem terenu i da će to po mojem mišljenju odlučiti prvaka."

Nakon Spahije koji je nakon pressice odradio trening sa momčadi, na red su došli Božo Miličević i Mihovil Nakić. "Nakon dugo vremena ušli smo među osam momčadi u Euroligi i time smo vrlo zadovoljni. Velika je stvar da je ova generacija predvođena Prkačinom, Sesarom i Giričekom kao mladim snagama pokzala da ima svijetlu budućnost. Priznanje televiziji koja je prenosila sve naše utakmice Eurolige. Samo bih napomenuo da se više neće dogoditi ono oko navijača, a pogotvo da nam netko drži lekcije za organizaciju.", rekao je Miličević, dok je pressicu završio Nakić: "U Euroligi je napravljeno ono što je zacrtano. Sada je bitno da momčad i fizički i psihički povratimo u pravo stanje što nam ozljede jako otežavaju. Sreća nas tokom sezone nije mazila. Prvo je problema sa ozljedama imao Žurić, pa Šarlija, sada Prkačin koji stvarno ima peh jer je došao u odličnu formu."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!