Ostali sportovi

Formula 1: Coulthardu pole position na Hockenheimu

Davor Sajko • subota, 29.07.2000.


Hockenheim, VN Njemačka

Kvalifikacijski trening za Veliku nagradu Njemačke koja je na rasporedu sutra (nedjelja) na stazi u Hockenheimu najbolje je odradio Škot David Coulthard (McLaren Mercedes). Po promjenjivom vremenu i djelomično mokroj stazi Coluthard je uspio ostvariti prednost od čak 1,634 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Michaela Schumachera (Ferrari). Treće mjesto ostvario je Talijan Giancarlo Fisichella (Benetton), dok je Mika Häkkinen (McLaren Mercedes) osigurao četvrtu startnu poziciju za sutrašnju utrku.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetkog prvenstva F1, Michael Schumacher, drugu je poziciju osigurao u posljednjem krugu kvalifikacijskog treninga. Na njega nije utjecala nesreća koju je doživio u završnom dijelu neslužbenog treninga u subotu prijepodne kad je završio u ogradi. Prilikom sudara potpuno je uništen stražnji spojler Schumacherovog bolida, a oštećen je i stražnji ovjes. Uzrok izlijetanja je najvjerojatnije kvar na diferncijalu.

Njegov sunarodnjak H.H. Frentzen (Jordan) nije imao sreće tokom kvalifikacijskog treninga. Tokom cijelog treninga Frentzen je bio ispod granice od 107% što je uvjet za kvalifikaciju. Međutim u završnom dijelu treninga Frentzen je uspio ostvariti vrijeme koje mu je osiguralo 17. startnu poziciju, što je ujedno i njegova najlošija startna pozicija od kada nastupa u F1.

Za razliku od Frentzena, Španjolac Pedro de la Rosa (Arrows) ostvario je svoju najbolju startnu poziciju plasiravši se nakon današnjeg kvalifikacijskog treninga na peto mjesto, odmah iz Mike Häkkinena.

Utrka za Veliku nagradu Njemačke na rasporedu je u nedjelju s početkom u 14 sati (HTV 3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!