Nogomet

Rapaić se otrovao, Soldo vjerojatno otpada

Alen Vukobrad • srijeda, 30.05.2001.

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Brežicama i Čatežu za nadolazeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo. U subotu Hrvatska u Varaždinu igra protiv San Marina, a u srijedu u Rigi protiv Latvije.

Iako je riječ o relativno slabijim suparnicima, opreza ne manjka, jer neki igrači nisu mogli biti pozvani zbog ozljeda (Stanić, Živković), a izbornik Jozić se morao odreći i Rapaića zbog trovanja želuca, te Sabolčkog zbog ozljede...

U vrućem Čatežu i Brežicama ovih se dana priprema hrvatska nogometna reprezentacija za kvalifikacijske susrete sa Sani Marinom (u subotu u Varaždinu) i Latvijom (u srijedu u Rigi). No, nije sunce mučilo našeg izbornika Mirka Jozića, nego ozljede igrača.

Milan Rapaić izgubljen je za susret sa San Marinom zbog trovanja hranom (!), otpao je i Silvester Sabolčki zbog ozljede u susretu s Hajdukom, a vjerojatno će istu sudbinu doživjeti i Zvonimir Soldo, koji vuče ozljedu lista.

"Ozljede neće utjecati na dobro raspoloženje u reprezentaciji. Uostalom, još računam na Rapaića za susret u Latviji. Davor Šuker dobro podnosi treninge i željan je igre, ali nije spreman za svih 180 minuta. Davor je posljednjih nekoliko tjedana trenirao samostalno "– počeo je svoje izvješće na novinarskoj konferenciji danas u Čatežu izbornik Mirko Jozić.

Hrvatski cilj u te dvije utakmice nije teško pogoditi, a Jozić dobro zna da više nemamo pravo na pogreške.

"Zadatak je osvojiti šest bodova, ali i pokazati dobru igru prije odlučujućih utakmica protiv Škotska i Belgije. Od prve minute moramo nametnuti svoj stil igre. Protiv San Marina zaigrat ćemo ofenzivnije, obrana će biti visoko postavljena i raditi pritisak uz pomoć veznog reda dok bi u napadu mogli početi s tri napadača. Tu će nam nedostajati Rapaić koji bi svojim prodorima i dobrim centaršutevima tražio napadače" – objašnjavao je Jozić, a na pitanje što misli o Latviji odgovorio je:

"To je dobra momčad što se vidjelo i u Osijeku, ali dobrim pristupom i zalaganjem rezultat ne bi trebao izostati. Za razliku od te prve utakmice, u Rigi ne možemo računati na Živkovića i Stanića, ali uvjeren sam da će igrači koji istrče u početnoj postavit dati svoj maksimum. Latvijci su opasniji kod kuće, nego u gostima, ali ne mogu odigrati cijelu utakmicu na visokoj razini. No, nećemo ih podcijeniti i mislim da će naša kvaliteta, kako momčadska tako i individualna, biti dovoljna za pobjedu."

S obzirom na Dan državnosti igrači su jučer poslije treninga dobili slobodno (otkazan popodnevni trening) sve do četvrtka popodne (trening u 18 sati).

Inače, u četvrtak u 13 sati u Čatežu biti će upriličeno svečano potpisivanje sponzorskog ugovora (obnavljanje) sa Zagrebačkom pivovarom.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometZvonimir Soldo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!