Tenis

Kremlin Cup: Poražena Kournikova

Krunoslav Cukrov • srijeda, 03.10.2001.

Anna Kournikova još uvijek nije pobijedila u pojedinačnom meču otkako se je vratila tenisu nakon ozljede stopala.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Kournikova je poražena 6-2, 1-6, 6-2 za 75 minuta od malo poznate 17-godišnje sunarodnjakinje Galine Fokine koja se nalazi tek na 251. mjestu WTA ljestvice. Galina je na turnir ušla pomoću wild carda organizatora i ovo joj je tek prva pobjeda na nekom WTA turniru. "Mislim da u zadnje vrijeme puno manje Rusa simpatizira Annu te sam osjećala kako imam veću podršku s tribina, a i nisam bila nervozna zbog igranja na centralnom terenu," izjavila je Fokina. Sljedeća suparnica bit će joj Jugoslavenka Jelena Dokić koja je sa 6-3, 5-7, 7-5 svladala domaću igračicu Linu Krasnorutskayu.

U još jednom ruskom dvoboju osma nositeljica Elena Dementieva pobijedila je Elenu Bovinu sa 6-3, 6-4, a među ruskim tenisačicama koje neće vidjeti drugo kolo nalazi se i Tatiana Panova koju je izbacila uzbekistanska igračica Iroda Tulyaganova sa glatkih 6-2, 6-2.

U muškom dijelu turnira Njemac Nicolas Kiefer je izbacio trećeg nositelja Švicarca Rogera Federera sa 6-3, 1-6, 7-6(4), a prvi nositelj Yevgeny Kafelnikov je izbacio svog sunarodnjaka Mikhaila Youzhnyja koji je na turnir ušao također preko wild carda. Šveđani su bili uspješni u svoja dva dvoboja, što se ne može reći za talijanske igrače. U prvom švedsko-talijanskom dvoboju peti nositelj Thomas Johansson je sa uvjerljivih 6-2, 6-3 svladao Davida Sanguinettija, a u drugom Thomas Enqvist je slavio protiv Andree Gaudenzija sa 6-7(1), 7-6(4), 6-1. Još jedan nositelj je ispao. Riječ je o Francuzu Nicolasu Escudeu (8) kojeg je izbacio Šveđanin Magnus Gustafsson u tri neizvjesna seta 6-4, 5-7, 6-4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!