Tenis

Kremlin Cup: Hrbaty izbacio Safina

Krunoslav Cukrov • petak, 05.10.2001.

Slika 1 od 1.

Hrbaty je najgora noćna mora za ruske tenisače i protiv njih ima score 14-8. Ovaj meč odlučen je u tiebreaku trećeg seta koji je završio sa 7-5 za slovačkog igrača. U prvom setu Safina nije bilo na terenu : maksimalno uvjerljivih 6-0. Drugi set dobio je Rus sa 6-4. Safin je bio ogorčen na činjenicu da su ga domaći navijači izviždali te se je zakleo da nikad više neće igrati u Rusiji. "Užasan je osjećaj slušati navijače kako vam zvižde. Da budem iskren, potpuno sam izgubio želju da ikad više igram u Rusiji. Nikad nisam bio tako ponižen u svom životu," izjavio je Safin nakon meča. Hrbaty će za protivnika u slijedećem kolu imati češkog igrača Jiri Novaka koji je pobijedio sedmog nositelja Argentinca Guillerma Canasa u dva seta, oba odlučena u tiebreaku 7-6(6), 7-6(1).

Prvi nositelj Yevgeny Kafelnikov je osigurao treće kolo pobijedivši Argentinca Davida Nalbandiana 6-3, 7-6(4) i tamo će se susresti s petim nositeljem Šveđaninom Thomasom Johanssonom koji je treće kolo osigurao u srijedu. Kafelnikov je uvjeravao svoje navijače kako neće dozvoliti da turnir ode iz Moskve usprkos strahovima da je takvo što moguće. "Kupit ću turnir vlastitim novcem ako bude potrebno," izjavio je ruski tenisač.

Kvalifikant i nekad dvostruki pobjednik (1992, 1993) ovog turnira Švicarac Marc Rosset je sa 6-2, 6-4 poslao kući šestog nositelja Francuza Fabricea Santoroa, a protivnik u trećem kolu bit će mu Nijemac Nicolas Kiefer koji se potrudio da Santoro za put u Francusku ima društvo. Eliminirao je njegovog sunarodnjaka Jeromea Golmarda sa 6-4, 6-3. Još jedan njemački tenisač je bio uspješan u drugom kolu. Riječ je o Tommyju Haasu (4) koji je bio bolji od Šveđanina Thomasa Enqvista sa 7-5, 6-2.

Slika 2 od 2.

U ženskom dijelu turnira tri nositeljice nisu uspjele ući u treće kolo. Amelie Mauresmo (2) je morala čestitati Daji Bedanovoj koja je sa 6-2, 6-7(6), 6-4 osigurala prolaz dalje. U tri seta poražena je i treća nositeljica Belgijanka Justine Henin. Sa 5-7, 7-6(6), 6-2 bila je bolja Austrijanka Barbara Schett. Na radost domaćih navijača ni sedma nositeljica neće vidjeti treće kolo. Anastasia Myskina je bila bolja i sa 6-4, 3-6, 6-4 pobijedila bugarsku tenisačicu Magdalenu Maleevu.

Više uspjeha imale su peta, šesta i osma nositeljica. Jelena Dokić (5) je sa sigurnih 6-4, 6-3 pobijedila domaću igračicu Galinu Fokinu, Talijanka Silvia Elia Farina (6) je bila bolja od uzbekistanske tenisačice Irode Tulyaganove u neizvjesnom meču koji je završio 7-5, 4-6, 7-6(5), a osma nositeljica Ruskinja Elena Dementieva je također morala igrati tri seta da bi s konačnih 4-6, 7-5, 6-2 pobijedila Amerikanku Alexandru Stevenson. Dementievoj će se u četvrtfinalu suprotstaviti prvopostavljena igračica Martina Hingis što bi trebao biti najuzbudljiviji meč četvrtfinala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!