Tenis

Kremlin Cup: Dementieva bolja od Hingis

Krunoslav Cukrov • subota, 06.10.2001.

Slika 2 od 2.

Osma nositeljica Dementieva je trebala samo 70 minuta i dva seta (oba završila 6-2) da savlada prvu nositeljicu Kremlin Cupa Martinu Hingis. "Što može biti bolje od pobjede nad prvom igračicom svijeta," upitala je poslije meča Ruskinja. "Kad sam prvi put igrala protiv nje, na Australian Openu nekoliko godina ranije, znala sam da će postati veoma dobra tenisačica, a sad je pokazala da može dobiti i najbolje," izjavila je Hingis.

Dementieva je dvaput uzela servis Hingis i povela 3-0 u prvom setu. U slijedećem gemu spasila je tri break lopte i povećala vodstvo na 4-0. "To je bio odlučujući trenutak prvog seta," rekla je ruska tenisačica. U drugom setu do rezultata 3-2 obje igračice su došle osvajajući gemove na protivnički servis. Tada Dementieva spašava četiri break lopte i dolazi do 4-2. Još jedno oduzimanje servisa i realiziranje vlastitog dovelo je Ruskinju u polufinale Kremlin Cupa.

Vezane vijesti

Zanimljivo je da je u četvrtak Dementieva skoro predala meč Amerikanki Alexandri Stevenson zbog ozljede nakon što je izgubila prvi set. "Nakon masaže fizioterapeuta i tableta protiv bolova osjećala sam se bolje i odlučila sam stisnuti zube i izdržati."

Dementieva će za protivnicu u polufinalu imati sunarodnjakinju Anastasiju Myskinu koja je na turnir ušla pomoću wild carda. Myskina je sa 6-4, 6-2 bila bolja od Austrijanke Barbare Schett i ušla u prvo polufinale u karijeri.

Slika 1 od 1.

Drugo polufinale bit će meč pete nositeljice Jugoslavenke Jelene Dokić i šeste nositeljice Talijanke Silvije Farine. Dokić je bila daleko bolja od Francesce Schiavone i sa 6-2, 6-0 za samo 51 minutu osigurala polufinale. Farina je imala teži posao. Bila su potrebna tri seta da pobijedi češku tenisačicu Daju Bedanovu koja je uvjerljivo osvojila prvi set, a u drugom ju je nekoliko poena u tiebreaku dijelilo od polufinala. Konačni rezultat bio je 1-6, 7-6 (9), 6-4.

Muški dio turnira nije ponudio iznenađenja. Četverostruki uzastopni pobjednik Kremlin Cupa i prvi nositelj Yevgeny Kafelnikov je korak bliže petom osvajanju ovog turnira. Sa 6-3, 7-5 bio je bolji od petog nositelja Thomasa Johanssona. Jedna zanimljivost je vezana uz ovaj meč : zadnjih osam dvoboja ovih tenisača završila su u korist Šveđanina pa izgleda da je Kafelnikov napokon razbio to "prokletstvo". Kafelnikovu će se u polufinalu suprotstaviti njemački tenisač Tommy Haas (4) koji je sa 6-1, 6-4 kući poslao i drugog švedskog igrača Magnusa Gustafssona.

I u drugom muškom polufinalu bit će predstavnika Njemačke. Nicolas Kiefer je sa 6-3, 7-6(1) izbacio dvostrukog pobjednika ovog turnira Švicarca Marca Rosseta. Njemu će prepreka za finale biti Slovak Dominik Hrbaty koji je, nakon izbacivanja Marata Safina, odigrao još jedan dobar meč i sa 5-7, 6-4, 6-3 bio bolji od Čeha Jirija Novaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!