Ostali sportovi

MLB: D-Backsi svjetski prvaci!

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 05.11.2001.

Cijela ovogodišnja World Series nudila je fantastične utakmice između D-Backsa i Yankeesa, a ona najvažnija, posljednja i odlučujuća, sedma utakmica Svjetske serije nije iznevjerila očekivanja 49, 589 gledatelja na Bank One Ballparku u Phoenixu. Na kraju svega, po prvi puta u svojoj kratkoj povijesti, Arizona Diamondbacksi postali su svjetski prvaci u baseballu, najmlađi osvajači World Series u povijesti (D-Backsi su nastali prije četiri godine).

Sve utakmice u ovom finalu dobile su domaće momčadi, tako je bilo i u Arizoni, gdje Yankeesi jednostavno nisu imali pravi odgovor na Schillinga, Johnsona i vrućinu. D-Backsi su poveli sa 1:0 RBI singleom Dannya Bautiste, no ubrzo je na isti način odgovorio Tino Martinez. New York je poveo home-runom Alfonsa Soriana, no u devetom inningu D-Backsi su pokazali , usprkos tome što su mladi, da su i ništa manje veliki od Yankeesa, barem ne u ovoj seriji. Podsjetimo, Yankeesi su dva puta u New Yorku slavili u produžetku, nakon fantastičnih povrataka u devetom inningu, ovaj put upravo tada bolji su bili D-Backsi.

Mark Grace imao je RBI single za 2:2, a veliku, najveću pobjedu donio je Luis Gonzalez na isti način, nakon par pogrešaka pitchera Mariana Rivere, inače sjajnog "closera". Što se pitchera tiče, Roger Clemens odlično je bacao za New York (izbacio deset igrača Arizone), no opet su nepremostiva prepreka bili Curt Schilling (dopustio samo šest udaraca u sedam inninga, izbacio devetoricu), te Randy Johnson koji je završio utakmicu za Diamondbackse. Johnsonu se to računalo kao peta pobjeda u playoffu, što je rekord Major League Baseball.

Upravo su Schilling i Johnson podijelili i naslov najkorisnijeg igrača World Series (MVP), potpuno zasluženo kad se vidi podatak da su D-Backsi ukupno nadjačali Yankeese sa 37:14. "Pobijedili smo najbolju momčad u baseballu", izjava je Curta Schillinga, koja govori dovoljno o tome kakav pothvat su izveli Diamondbacksi, posve zasluženo.

Rezultati: Arizona Diamondbacks - New York Yankees 3:2 (World Series 4-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!