Nogomet

Hajduk - Marsonia - 2:0

Bernard Jurišić • srijeda, 09.08.2000.

Hajduku je u srijedu bila predodređena utakmica. Nadali smo se ogledu protiv Rosenborga u okviru trećeg pretkola Lige prvaka, a dobili “kaznenu” utakmicu protiv Marsonije, pred praznim poljudskim tribinama. Hajduk je konačno odradio kaznu od tri utakmice bez prisustva gledatelja, a svi mi koji smo nazočili svim ovim utakmicama možemo iz dubine duše uglas uzviknuti - “Ne ponovilo se!”


Sjajan slobodni udarac Leke završio je u Jozićevom naručju (Snimio: Baldo Leburić)

Prisutne novinare, fotoreportere i ostala “službena lica”, Marsonia je mahom osvojila lijepom garniturom dresova, ala - Juventus. Došli su Brođani pred prazan Poljud, stidljivo najavljujući moguće iznenađenje. Poput tribina, slično je bilo i na klupi gostiju, jer njihov trener Stjepan Deverić nije još stigao obraniti svoj diplomski rad na Višoj trenerskoj školi, pa dotad ne može ni sjediti na klupi. Profesori su na godišnjem...

Utakmicu je otvorio Ivan Leko odličnim slobodnim udarcem u 4. minuti, no gostujući vratar Jozić loptu je izvadio iz samih rašlji. Već u sljedećem napadu, lijepu akciju trokuta Bilić - Bošnjak - Miše okrunio je baš Leko, volejem za 1:0.

Brođani su centar prvi put ozbiljnije prešli u 10. minuti, kada je Tomas uputio prvi udarac prema vratima Pletikose. Dvije minute kasnije, agilni i probojni Bošnjak ušao je kao šilo u šesnaesterac, prvi udarac u bliži kut Jozić nu je obranio, a odbijanac nije uspio poslati u mrežu iz mrtvog kuta. Prekidi su bili najjače oružje “bijelih”, nakon Lekinog kornera u 17., Bilić je bio malo prekratak, a Musa je umalo iznenadio Jozića iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane u 20. minuti. U 26. minuti, brza kontra Markovinovića i Regvara, no Jurica Puljiz spasio je u zadnji tren prije negoli je potonji uputio udarac.

Hajduk je rezultat udvostručio u 42. minuti. Igor Musa izveo je odličan korner na prvu vratnicu, a raspoloženi Mate Bilić ju je doslovce zakucao u prve rašlje. Tako je Bilić nastavio lijep niz, već treću utakmicu zaredom je strijelac, opasan i efikasan.


Mate Bilić zakucao je loptu u mrežu za konačnih 2:0 u 42. minuti (Snimio: Baldo Leburić)

Drugi dio nije donio puno uzbuđenja. Igralo se uglavnom oko centra, tek s ponekim bljeskom brzonogog Bošnjaka na jednoj, ili Olića na drugoj strani. U 55. minuti Bošnjaku nije uspio efektan volej, dvije minute kasnije Miladin je zdesna loše asistirao Hajdukovom napadačkom dvojcu, u brzoj kontri 3 na 2. U 69. minuti, Bošnjak je krenuo sam prema Joziću od centra, imao je u sredini potpuno usamljenog Musu, no reagirao je sebično, gađajući bliži kut tek je pogodio vanjski dio vratnice. Bila je to prigoda da se utakmica i rezultatski stavi “ad acta”.

Brođani ipak nisu imali snage da kazne Hajdukovce zbog propuštenih prigoda. Najpoznatije Marsonijino ime, Ivica Olić, koji je šetao od Intera do Herthe, pa se vratio na posudbu u Slavonski Brod, mali bljesak svog talenta pokazao je tek u 75. minuti, kad je u puno trku prošao kroz obranu domaćina, ali bez većeg efekta. Još je u 89. minuti Stanko Bubalo imao prigodu zaokružiti pobjedu domaćina, no nakon prodora, udarac je završio malo pored lijeve Jozićeve vratnice. Sve u svemu - rutinska pobjeda Hajduka i nadamo se - posljednja utakmica na Poljudu u ovakvom ambijentu...

Izjave


Prazan sjever - ne ponovilo se (Snimio: Baldo Leburić)

Ivan Leko, Hajduk: “Ovo je bila jako bitna utakmica, zbog svega što se dešava u klubu zadnjih 15 dana. Nisam zadovoljan igrom, non stop smo igrali neke duge lopte, međutim najbitniji je rezultat i nova 3 boda. Dočekujemo Belupo u nedjelju i osobno smatram da će ta utakmica biti znatno teža od ove, te se nadam da je ovo zadnja utakmica pred praznim gledalištem. Moramo puno popraviti igru prema naprijed, igrati atraktivnije, pa i po cijenu gola, jer će naša publika tada biti puno zadovoljnija.”

Petar Nadoveza, trener Hajduka: ”Rezultat 2:0 je jako dobar, makar je moglo biti i više, jer se ne sjećam kad je Hajduk ovako svladao Marsoniju, našeg jako neugodnog protivnika. Sa svima sam zadovoljan, ne bih nikoga izdvajao, jer su moji momci pružili pravu agresivnost kakvu sam i očekivao.”

Stjepan Deverić, trener Marsonije: ”Slabo nam se kreće špica, vrh napada. Mi smo se borili, igrali puno bolje nego protiv Šibenika, međutim Hajduk je zasluženo pobijedio i tu se nema šta dodati. Praktički smo primili dva gola iz prekida, što je odraz neiskustva, ali po prikazanoj igri protiv raspoloženog Hajduka očekujem dobar nasatvak sezone za svoju momčad.” (bl)

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!