Nogomet

Ćiro pozvao Prosinečkog i mlade snage

Sportnet • četvrtak, 10.08.2000.


Miroslav Blažević zadovoljan (dp)

Hrvatska nogometna reprezentacija kreće u projekt "SP 2002." prijateljskim susretom protiv Slovačke u Bratislavi 16. kolovoza.


Prosinečki opet "vatreni" (bb)

Na posljednji pripremni susret pred početak kvalifikacija za SP izbornik Miroslav Blažević objavio je danas popis kandidata.

Kao što se i očekivalo u reprezentaciju je vraćen Robert Prosinečki, a Ćiro je također, što nije bilo uobičajeno, pozvao mnogo mladih igrača, posebice napadača. Tako su premijerno pozvani hajdukovci Mate Bilić i Ivan Bošnjak, te dinamovac Boško Balaban, a izostavljeni iskusniji Goran Vlaović i Davor Vugrinec...

Uobičajena prozivka najboljih nogometaša Hrvatske ovog puta za prijateljske susrete hrvatskih i slovačkih "A" i mladih reprezentacija protekla je neuobičajeno. Naime, kao prvo nije se dogodila jučer u srijedu, kao što je to uvriježeno. Također, nedostajao je jedan stalan član, nezamjenjivi glavni tajnik Zorislav Srebrić. No, njega je svrhovito, i na zadovoljstvo svih zbog kratkoće, dobro zamijenio HNS-ov savjetnik Ante Pavlović.

Blaževićev izbor za Slovačku
Novoselčev izbor za Slovačku

No, ostavimo se logističkih sitnica i recimo da je Hrvatska nogometna reprezentacija krenula u novi projekt. U lov na Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Republici Koreji!

U srijedu 16. kolovoza u Bratislavi će se sučeliti reprezentacije Slovačke i Hrvatske u susretu koji će biti posljednja provjera za "Croate" uoči početka kvalifikacija za SP. Odnosno, prije susreta u Bruxellesu protiv Belgije 2. rujna.


Boško Balaban ima šansu u Bratislavi popraviti dojam iz Milana (Snimio: Bojan Brčić)

Kao što je i najavio izbornik Miroslav Blažević doista je i pozvao u reprezentaciju Roberta Prosinečkog. A osim što je vratio starog lisca, okupio je u svom stožeru i mnogo (novih) mladih snaga. Tako su se po prvi puta u elitnom društvu našli Mate Bilić i Ivan Bošnjak iz Hajduka, te Boško Balaban iz Dinama. Zbog njih je Ćiro izostavio iskusnije Gorana Vlaovića i Davora Vugrineca. A od napadača tu su još, podrazumijeva se, Davor Šuker i Alen Bokšić, te Milan Rapaić. Što će reći da je Ćiro pozvao šest napadača!

- Od prve minute moramo nametnuti naš autoritativni duh jer nas na to obvezuje činjenica da smo treća nacija na svijetu! I iako smo skloni kamufliranju tog objektivnog autoriteta mi ćemo ga u Bratislavi manifestirati. Utakmica je ovo od posebnog značaja, zato sam i pozvao čak 23 igrača. Puno je tu mladih, koji su već provjereni, a pozvani su da osjete atomsferu reprezentacije - objasnio je Blažević.

U Bratislavi će istog dana nastupiti i mlada reprezentacija, koju će predvoditi Martin Novoselac, za sada vršitelj dužnosti izbornika, a od sutra odnosno sjednice Izvršnog odbora HNS-a izgubit će "v.d." ispred laskave funkcije.

Novoselac se odlučio za 19 imena, no vrlo vjerojatno će otpasti dinamovac Kristijan Polovanec, zbog ozljede bubrega zadobivene u Milanu.

"Vodim HNS-ov stručni stožer mladih reprezentacija već godinama i znam da ova generacija ima veliki potencijal, a već se dokazala uspjesima u kadetskom i juniorskom uzrastu. Naravno, potrebno je mnogo više pripremnih utakmica da bi se došlo do željenog cilja. No, već sada možemo s ponosom primjetiti da brojni igrači mlade vrste kandidiraju za "A" reprezentaciju! Čak 12 igrača s Blaževićevog popisa prošli su sve HNS-ove kategorije, a četvorica su inače stalni igrači mlade reprezentacije!", primjetio je Novoselac, oduševivši pritom posebice izbornika Blaževića.

"To je najbolji demantij za sve koji tvrde da se u HNS-u ne radi sustavno!, istaknuo je Ćiro.

Obje reprezentacije okupljaju se u ponedjeljak, a obje i igraju u srijedu, mladi u 20 sati, a "A" reprezentacija u 20 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!