Košarka

Jordan: "Osjećam se bolje"

Bojan Poturica • četvrtak, 03.01.2002.

Pazite se NBA momčadi. Njegovo zračno veličanstvo izjavilo je kako se osjeća dobro i kako je bol u njegovim koljenima prošlost. Nakon što je zabio 51 koš protiv Hornetsa i 45 protiv Netsa čini se da je to tek početak onoga što je malo tko očekivao: Jordanove dominacije na NBA parketima. Michael Jordan je u jučerašnjem intervju izjavio kako se njegovo tijelo vraća na stari nivo, te kako Wizardsi igraju čak bolje nego što je on zamišljao.

Slika 1 od 1.

Dodao je kako njegove tjelesne sposobnosti dostižu optimum nakon 30 utakmica, te 40-ak dana prije njegovog 39. rođendana. To dokazuje i 96 koševa koliko je zabio u zadnje dvije utakmice. No kako on kaže ovo bi tek mogao biti početak onoga što dolazi. "Mislio sam da ću doći dolje na parket i da ćemo biti bolji nego što smo bili prošle godine. To je najviše što sam mogao očekivati u tom trenutku", rekao je MJ. Wizardsi (16-14) su dobili 11 od posljednjih 13 utakmica i nalaze se na šestom mjestu Istočne konferencije. MJ je priznao da prije malo više od mjesec dana nije bio tako optimističan. "Početkom sezone, kada smo izgubili osam utakmica u nizu, bio sam malo nervozan. Mislio sam kako će ovo biti teže nego što sam zamišljao. No dečki su počeli igrati. Počeli smo pronalaziti načine kako da se uklopimo zajedno. I sami možete vidjeti kakva radost vlada u našoj svlačionici. Dečki su počeli imati više samopouzdanja prilikom igre."

"Meni to osobno izgleda kao da sam znao što radim. Nadao sam se da ćemo pokazati svoje lice. Sveukupno gledajući, organizacija je profitirala." Jordan je početkom sezone imao velikih problema sa vlastitim zdravljem. Njegovo desno koljeno ga je učinilo nepokretnim s obzirom na nivo na kojem je igrao u karijeri. Njegova sveukupna kondicija je bila daleko ispod nivoa kada je slomio rebra i kada nije trenirao jedan mjesec. U tom se trenutku Jordan suočio sa činjenicom da možda više nikada neće dostiai formu koju je imao u 13 godina kada je igrao s Bullsima. "To je bilo frustrirajuće no pomirio sam se s tim znajući da će klub profitirati više nego ja. Ukoliko moja koljena ne bi izdržala morao bih reći da je najbolji dio moje karijere iza mene. Ukoliko ništa drugo, fokusirao bih se više na edukaciju i asistencije. Dio sam uistinu razočaran jer sam znao da fizički, ukoliko mi koljena izdrže, mogu igrati kao što sam igrao. Sada sam veoma uzbuđen jer su se stvari počele kretati u mom smjeru."

"Ovako sam igrao cijeloga ljeta. Nakon toga sam slomio rebra i to me je usporilo. Morao sam se jako boriti kako bih dostigao ovaj nivo. Teško je kada u glavi znate što ste sposobni činiti, a koljena vam ne dopuštaju", rekao je MJ nakon treninga.

Iduću utakmicu Wizardsi igraju u petak i u goste im dolaze Bullsi. Jordan će tako prvi put zaigrati protiv svog bivšeg kluba. Ne treba sumnjati koliko će biti motiviran. No vjerojatno će htjeti odati Ronu Artestu koju lekciju jer je upravo Artest krivac za lom rebara. "Zabijao je po 50 i 40 koševa. Uopae ne sumnjam da će protiv mene pokušati zabiti 70", rekao je Artest koji će i čuvati MJ-a.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!