Ostali sportovi

NFL: Baltimore izborio doigravanje

Tomislav Pacak • četvrtak, 10.01.2002.

Sve osim jedne utakmice zadnjeg kola NFL odigrane su u nedjelju, da bi regularnu sezonu sinoć zaključio Baltimore, koji se 19:3 pobjedom nad Minnesotom ukrcao na zadnji vlak koji vodi u playoff. Tako će Ravensi braniti svoj naslov, iako su cijelu sezonu igrali nekonzistentno, pobijedili su kada je to bilo najbitnije, pa je Seattle, koji je trebao poraz Baltimorea, ipak ostao u čekaonici.

Ravensi su u, za njih najvažnijoj, utakmici sezone odigrali po formuli koja ih je prošle godine dovela do osvajanja Super Bowla - obrambeno briljantni, a u napadu dovoljno dobri. Tako su Minnesotu, koja je katastrofalno podbacila ove sezone, zaustavili na samo 179 yardi ofenzivno, dok je Terry Allen istrčao 133 yarde u 23 pokušaja za Ravense. I prvaci su se mučili ofenzivno, QB Elvis Grbac opet je odigrao prilično loše, no sve je nadoknadio kicker Matt Stover sa četiri precizno izvedena field gola.

Pobjedu je potvrdio Jamie Sharper pred kraj utakmice, iskoristivši izgubljenu loptu Vikingsa, i otrčavši osam yardi za touchdown. Iako nisu oduševili tijekom sezone, Ravensi su i dalje možda najveći favoriti konferencije, jer zna se da u playoffu pobjeđuje - obrana. To zna i sjajni trener Brian Billick :"Igrali smo sjajnu obranu, i dobro trčali s loptom. To je sjajna kombinacija uoči playoffa". Zaista i je, sjetimo li se načina na koji su Ravensi prošle godine pregazili protivnike na putu do osvajanja naslova.

Pobjedom Baltimorea (AFC) ukupni omjer pobjeda i poraza u konferencijskim dvobojima AFC i NFC momčadi iznosi 30:30, što zaista svjedoči o izjednačenosti dviju konferencija.

Rezultati: Baltimore Ravens - Minnesota Vikings 19:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!