Ostali sportovi

Splićanke i Zagrepčanke za krunu

Bernard Jurišić • nedjelja, 21.04.2002.

U finalu odbojkaškog prvenstva Hrvatske za žene sastat će se odbojkašice Splita 1700 i zagrebačke Mladosti Pompee. Tako će se za titulu prvaka boriti trećeplasirana i četvrtoplasirana momčad iz "regularnog" dijela prvenstva, a prvi favoriti prvenstva, Kaštela i Rijeka zastali su u polufinalu. Splićanke su svoj polufinalni posao obavile u dvije utakmice s Rijekom, dok su braniteljice titule, odbojkašice Kaštela i Zagrepčanke morale igrati majstoricu, nakon što su u prve dvije utakmice obje ekipe slavile po jedan put.

U odlučujućoj utakmici u subotu u Kaštelima, Zagrepčanke su iznenadile favorizirane Kaštelanke i tako došle u prigodu da se bore za povratak titule prvaka Hrvatske u Zagreb nakon punih 6 godina. Unatoč bučnoj podršci preko 1000 gledatelja u dvorani u Kaštelima, Zagrepčanke su u uzbudljivoj utakmici koja je trajala više od dva i pol sata, slavile 3:2 (25:23, 25:16, 21:25, 18:25, 16:14) i plasirale se u finale.

Prva finalna utakmica na rasporedu je u srijedu u Splitu, a Splićanke će imati prednost domaćeg terena u eventualnoj petoj utakmici. Igra se na tri dobivene partije, Splićankama je ovo prigoda da po prvi put u svojoj povijesti postanu prvakinje Hrvatske, dok su Mladostašice 5 puta dosad podizale taj trofej.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!