Rukomet

Hoće li Metkoviću uzeti i Kup?

Bernard Jurišić • petak, 17.05.2002.

Čudno je kako se Stegovno povjerenstvo HRS-a nije sjetilo istovremeno odlučiti kako se "Metkoviću oduzima pet pogodaka u finalu Kupa Hrvatske" i onda iznaći nekakvu točku u zakoniku koja "to obrazlaže". Ako ste zaboravili, Metković u finalu Kupa Hrvatske prošle nedjelje pobijedio Zagreb 25:21, a Zoran Gobac je osuo paljbu po sucima, na koje slučajno, nakon utakmice nikakvih primjedbi nije imao nijedan igrač Zagreba.

Ali, ako je Povjerenstvo odlučilo da je navodni nastup Blaženka Lackovića u prijateljskoj utakmici protiv prvaka Slovenije u siječnju, "direktno rušenje ugleda hrvatskog rukometa u inozemstvu" i da bi se ugled popravio, "Metkoviću treba oduzeti šest bodova", sasvim je nejasno kako je to samo u prvenstvu metkovski klub kažnjen. Kvragu sve - kad je tako, uzmite Metkoviću i Kup, ovaj, prošlogodišnji, onaj kojeg će osvojiti dogodine, sve im uzmite i sve dajte Zagrebu. Šteta što ne možete i onaj europski trofej, Kup EHF-a, koji vas vjerojatno boli više od otvorene rane. Ma sve i da je igrao tu utakmicu - utakmica je bila prijateljske i pripremne naravi, u korist igrača koji je dragulj hrvatskog rukometa i koji vapi za minutama - kakve to veze ima s prvenstvom Hrvatske? Ako je Metković i zaslužio nekakvu kaznu - tko mu smije oduzeti titulu prvaka države - prvu u povijesti, koju je pošteno i časno zaslužio, samo na temelju izjava "dvojice Slovenaca koji su navodno bili na utakmici i javili se na oglas koji je izdao RK Zagreb u Sportskim novostima".

No, ovo što radi Gopčeva ergela još je i jasno, no danas su nas u dnevnom tisku rastužile i potpuno nam ubile vjeru u bilo kakav sportski duh u ovoj državi, izjave iz Zagrebova tabora. Trener Nino Marković otvoreno je likovao, zadovoljan zbog "titule koju je osvojio", još neki funkcioneri i igrači dokazali su koliko su jadni i bezlični. Mogu se samo sramiti sebe samih, jer mi se već neko vrijeme svi zajedno pred Europom sramimo ovog i ovakvog RK Zagreba i ovakvog hrvatskog rukometa...

Čudi nas, međutim, činjenica da jedan čovjek i jedan klub, pa makar to bili Zoran Gobac i RK Zagreb, mogu ovako nekažnjeno i suvereno raditi zaista sve što im padne na pamet. Krivicu za to moraju preuzeti i u Metkoviću i u Splitu i u Rijeci, Varaždinu, pa i dijelu Zagreba koji s gnušanjem gleda na ovo što RK Zagreb radi od hrvatskog rukometa. Kad 15 klubova mora plesati kako jedan klub svira - tko je tu lud?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!