Košarka

Glasnogovornik Partizana pogođen u glavu, napadnut i Vujošević

Ivan Varat • četvrtak, 31.01.2002.

Susret Cibone VIP i Partizana bio je karakterističan susretima u kojem na suprotnim stranama stoje hrvatski i jugoslavenski klubovi. Karte za utakmicu su praktički nestale brzinom svjetlosti i znalo se da će veliki broj BBB-a pohoditi dvoranu "Dražen Petrović", a tamo gdje su Boysi, većinom su i problemi. Već oko dvorane mogao se primjetiti veliki broj pripadnika osiguranja, no očigledno je da utakmica u tom segmentu nije bila najbolja organizirana.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Odmah po izlasku na terena na zagrijavanje košarkaši Partizana došli su pod vatru svakakvih predmeta među kojima je bilo upaljača, kovanica, kemijskih olovaka, petardi i od početka nije mirisalo na dobro, a u najavi utakmice spominjane su rigorozne kontrole i pretresi na ulazima. Još i prije nego je utakmica započela do parketa se probio "hrabri" navijač sa žutog sektora i potrčao prema gostujućim igračima, no osiguranje je ipak reagiralo u posljednji trenutak.

U prvom poluvremenu utakmice tvrdi predmeti konstantno su padali na parket, a u jednom trenutku na parket je pala i baklja. Suci su nekoliko puta zaustavljali igru uz napomenu da će susret biti prekinut, a Sesar dva put i Prkačin jedom pokušavali su utjecati na navijače. Tijekom drugog poluvremena prestalo se s bacanjem tvrdih predmeta jer su suci zaprijetili da će još jedan upaljač sigurno prekinuti susret. No nakon zvuka sirene za kraj utakmice prema igračima Partizana i stručnom stožeru, ponovno je poletjela kiša tvrdih predmeta, a jedan od njih u glavu je pogodio gostujućeg glasnogovornika Vladimira Sibinovića koji je Zagreb napustio sa povezom preko rasječenog čela. Također jedan od predmeta zalutao je i u glavu kamermana HTV-a.

Nakon svega toga još jedan incident dogodio se ispred press rooma. Kada su se treneri Jasmin Repeša i Dušan Vujošević pojavili ispred ulaza, na trenera gostujuće momčadi nasrnuli su nepoznati mladići, a jedan od njih udario ga je nogom u ruku. Tada je naletio Repeša i odgurnuo tog "navijača". Nakon tog nemilog događaja Vujošević i "crno-beli" odlučili su da neće davati izjave za hrvatske novinare, a iz press rooma otišli su i srpski novinari. "Ovim putem ispričavamo se treneru Partizana kojem se nemože zamjeriti što je odlučio napustiti konferenciju za novinare", komentirao je Cibonin glasnogovornik Ivan Jurković.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!