Ostali sportovi

NHL: Theodore vraća Montreal na stare staze

Tomislav Pacak • petak, 08.02.2002.

Slika 1 od 1.

Četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz sinoćnji je učinak domaćih momčadi u National Hockey League, jedinu gostujuću pobjedu zabilježila je Florida protiv Tampa Baya, dok su Montreal, N.Y. Islanders, Los Angeles i St. Louis iskoristili domaći led za nova dva boda. Najupečatljivija je nova 1:0 pobjeda Montreal Canadiensa, najveće momčadi u hokeju, protiv Pittsburgh Penguinsa.

Canadiensi, koji već tri godine ne znaju za playoff, slavili su u utorak protiv New Jerseya također sa 1:0, u obje pobjede briljantan je bio All-Star vratar Montreala, Jose Theodore, nakon 19 obrana protiv Devilsa, jučer je obranio svih 30 pokušaja Penguinsa. Jedini gol na utakmici, vrijedan dva boda i sedmog mjesta na Istoku postigao je Shaun Van Allen, pa su Canadiensi ostali na samo dva poraza u zadnjih deset utakmica, od toga je jedan bio u produžetku protiv Bostona.

Nakon što su noć prije Panthersi izgubili kod kuće od Tampe, sinoć su uzvratili Lightningu za taj poraz, i slavili kod svog "državnog neprijatelja" (obje momčadi su sa Floride) sa 3:1. Nakon što je Marcus Nilson doveo goste u vodstvo, Sandis Ozolinsh i Ivan Novoseltsev golovima su u trećoj trećini donijeli uvjerljivo 3:0 vodstvo Panthersima. Sjajan je kroz cijelu utakmicu bio vratar Roberto Luongo sa 36 obrana, no shutout mu je ipak "pobjegao" dvije minute prije kraja kada je Vincent Lecavalier postigao jedini pogodak za Tampu. Interesantno je da Florida igra puno bolje u gostima nego kod kuće, u zadnjih sedam utakmica na gostovanjima slavili su četiri puta i izborili jedan remi.

New Jersey, najveće razočaranje sezone, ponovno je "uništio" svoje navijače, propustivši dva boda protiv Atalnte u zadnjim sekundama utakmice. Nakon što su golovima Jasona Arnotta, Patrika Eliasa i Randya McKaya Devilsi izgradili vodstvo od 3:1, dopustili su drugoj najlošijoj momčadi lige povratak u utakmicu, Jiri Slegr smanjio je na 3:2, da bi dvije sekunde prije kraja Ray Ferraro iz gužve, s igračem više u polju umjesto vratara, izjednačio rezultat, i "ukrao" bod vice-prvacima, koji tako ostaju izjednačeni sa Rangersima na diobi osmog mjesta na Istoku.

Rezultati, četvrtak 7. veljače: Tampa Bay - Florida 1:3; New Jersey - Atlanta 3:3 (pr.); Montreal - Pittsburgh 1:0; N.Y. Islanders - Toronto 4:1; Los Angeles - Carolina 2:1; St. Louis - Edmonton 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!