Ostali sportovi

NHL: Columbus iznenadio Red Wingse

Tomislav Pacak • subota, 09.02.2002.

Slika 1 od 1.

Sinoć su u National Hockey League gosti bili uspješniji od domaćina, u 11 utakmica samo je San Jose slavio kod kuće u regularnom dijelu, u produžetku su to učinili Buffalo i Phoenix, dok su Colorado, Columbus, Carolina, Vancouver i N.Y. Rangers na gostovanjima uzeli po dva boda, a Washington i Edmonton izborili remi. Iznenađenje večeri dogodilo se u Detroitu, gdje je vodeću momčad lige sa 3:2 pobjedio Columbus, prekinuvši tako niz od pet poraza.

To je ujedno i prva pobjeda Blue Jacketsa u Joe Louis Areni, dok je Detroit porazom okončao niz od 13 utakmica bez poraza na svom ledu. Vratar Columbusa, Marc Denis, bio je prva zvijezda večeri, obranivši 33 udarca Red Wingsa, od toga 13 u zadnjoj trećini. Golove za jednu od najlošijih momčadi lige, očigledno ne i te večeri, postigli su Deron Quint, Ray Whitney i David Vyborny, dok su za Detroit strijelci bili američki reprezentativci Chris Chelios i Brett Hull.

San Jose je u trećem ovosezonskom dvoboju s Chicagom slavio po prvi puta, u utakmici u kojoj je vratar Evgeni Nabokov izjednačio rekord kluba sa 57 pobjeda, koji je do sada sam držao Arturs Irbe (1991-96). Nabokov će inače u nedjelju imati priliku za postavljanje novog rekorda, i to upravo u utakmici protiv Irbea, jer gost San Josea biti će Carolina. Kazahstanac je upravo i najzaslužniji za novu pobjedu Sharksa, skinuo je 26 udaraca Blackhawksa, dok su Niklas Sundstrom i Scott Thornton imali po gol i asist za pobjednike.

Strijelci za Chicago, kojem je ovo treći poraz zaredom na gostujućoj turneji, bili su Eric Daze i Igor Korolev, a Hawksi se nadaju da bi niz mogli prekinuti sutra kada gostuju u Denveru kod Colorada. Upravo je Colorado bio najuvjerljivija momčad večeri, Lavina je sa 6:0 zatrpala Minnesotu. Rookie Radim Vrbata zabio je prvi hat-trick u karijeri, a odličan je na vratima bio David Aebischer sa 24 obrane. Inače, Švicarac će već danas braniti za svoju državu na ZOI u dvoboju protiv Francuske. Ostale golove za Avalanche, koja je prva tri gola dala iz prve tri prilike s igračem više, zabili su Alex Tanguay (dva) i Rob Blake, čime su aktualni prcavi prekinuli niz od tri poraza.

Buffalo je pobjedom nad Ottawom došao do niza od pet utakmica bez poraza (season-high), najzaslužniji za to bio je Jason Woolley, strijelac pobjedonosnog pogotka u produžetku. Ottawa je inače dobro otvorila utakmicu, povela sa 1:0 golom Chrisa Neila, no pogoci Erika Rasmussena i Miroslava Satana dovode Sabrese u vodstvo, koje je poništio Magnus Arvedson, i tako osigurao Sensima, bez obzira na kasniji poraz, barem jedan bod, što je Ottawa učinila u zadnjih devet utakmica.

Najveći preokret dogodio se u Arizoni, gdje je domaći Phoenix preokrenuo 0:4 u kasniju 6:5 pobjedu protiv Los Angelesa. Preokret je započeo Brian Savage, smanjivši na 4:1, pridružili su se Ladislav Nagy, Claude Lemieux te Daymond Langkow koji je s dva pogotka donio Kojotima prednost od 5:4. Ipak, Ziggy Pallfy svojim trećim pogotkom na utakmici donosi Kingsima produžetak, u kojem Brian Savage svojim drugim golom, s igračem više, donosi dva boda domaćima. Pallfyu, reprezentativcu Slovačke, ovo je osmi hat-trick u karijeri, i drugi kao članu LA Kingsa.

Rezultati, petak 8. veljače: San Jose - Chicago 4:2; Minnesota - Colorado 0:6; Buffalo - Ottawa 3:2 (pr.); Detroit - Columbus 2:3; Phoenix - Los Angeles 6:5 (pr.); Anaheim - Carolina 1:4; Calgary - Vancouver 1:4; Nashville - Washington 3:3 (pr.); Dallas - Edmonton 1:1 (pr.); Atlanta - N.Y. Rangers 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!