Nogomet

Dinamo - Šibenik: "Derbi" ipak samo na papiru

Davor Sajko • nedjelja, 13.08.2000.


Strijelac prvog pogotka, Edin Mujčin (Snimio: Dražen Patarčić)

Derbi trećeg kola, prema stanju na tablici, trener modrih morao je započeti bez nekoliko standardnih prvotimaca. Tako je debitant s San Sira, Dino Drpić, dobio priliku na mjestu libera, a Bišćan je vraćen na svoje standardno mjesto. Priliku od prve minute dobio je i Mario Čutura.

Očekivao se ipak pritisak plavih, međutim u prvih 15-ak minuta Šibenčani bili su opasniji. Iako je trener Šibenčana igru postavio samo s jednim napadačem, gosti su u tom dijelu igre u tri navrata opasno zaprijetili Butini. Već je u četvrtoj minuti Jović mogao dovesti goste u vodstvo. Odlično je Jović bio proigran od Matasa, Bišćan nije uspio blokirati, međutim Butina je bio na mjestu. Nešto kasnije Matas je mogao savladati Butinu da je bio odlučniji, kao i Milas kada je njegov udarac glavom Butina skrenuo u korner.

Nakon te početne inicijative Šibenčana igru je preuzeo Dinamo. Prekretnica je bila u 14. minuti kad je odličnu akciju Balaban i Cvitanovića, Cvitanović završio odličnim udarcem, ali se lopta od prečke odbila van igrališta. Nadalje su se redale isključivo prilike modrih, a igra se preselila na gostujuću polovicu. Vratar Šibenika, Bulat, bio je u tim trenucima nesavladiv za Dinamove napadače. Pavlović nije u 17. minuti iskoristio odlično Bišćanovo proigravanje, a nekoliko minuta kasnije Balabanov udarac Bulat brani. Dinamov pritisak rezultirao je novim prrilikama koje su ostale neiskorištene. Balaban te Pavlović u nekoliko navrata s nekoliko metara nisu uspjeli savladati Bulata. Međutim u 38. minuti Mujčin je s desetak metara uspio matirati Bulata. Cvitanović je započeo akciju na sredini, obišao dvojicu Šibenčana i odlično uposlio Mujčina, a Mujčinu s desetak metara nije bilo teško savladati nemoćnog Bulata. Do kraja poluvremena stanje na terenu se nije mijenjalo. Dinamo je napado, a Šibenik se branio. Minutu prije kraja prvog dijela Pavlović se probio po desnoj strani, centrirao, ali je Balaban bio prekratak.

Prvo ime prvog dijela bio je mladi Dino Drpić koji je u nekoliko navrata odlično blokirao gostujuće napadače za što je bio nagrađen pljeskom s danas polupraznih tribina.


Agić asistira Balabanu za 2:0 (Snimio: Dražen Patarčić)

Drugi dio obje su momčadi započele s izmjenama. Umjesto Pavlovića u Dinamu u igru je ušao Bazina, dok je kod gostiju umjesto Vincelja ušao Bedeković.

Nastavak je donio istu igru kao i s kraja prvo dijela. Dinamo je napadao, a Šibenik se branio. Već je u samom početku drugog dijela Cvitanović bio u prilici da povisi rezultat na 2:0, ali njegov udarac završio je preko Bulatovih vratiju. Terenska inicijativa u drugom dijelu urodila je plodom u 60. minuti. Slobodni udarac s desne strane upućen je na suprotnu stranu gdje Agić glavom loptu šalje u sredinu, a Balaban u sredini glavom loptu šalje kraj Bulata u gol. Iako je Dinamo diktirao tempo i imao loptu više u nogama u tom dijelu nije uspio izraditi veći broj izglednih prilika. Cvitanović je u 65. minuti nakon odličnog proigravanja Balabana s nekoliko metara pogodio stativu. Kako se bližio kraj susreta modri su e nekoliko navrata opasno zaprijetili Bulatu. Agićev udarac nakon Mujčinovog prodora obrambeni je igrač Šibenika skrenuo u korner. Danas izuzetno raspoloženi Cvitanović nekoliko minuta kasnije odlično je izveo slobodni udarac, ali je lopta završila tik kraj gola. Najbolju priliku susreta nije iskoristio nešto kasnije Balaban nakon odličnog proigravanja Cvitanovića. Izbio je Balaban sam pred Bulata i umjesto da uposli na lijevoj strani slobodnog Bazinu, Balaban se odlučuje za udaraca, ali Bulat brani. Do kraja susreta modri su opasno prijetili još nekoliko puta, ali rezultat se nije promijenio. Da su gostujući napadači bili prisebniji u sudačkoj nadoknadi mogli su iz dvije izgledne prilike savladati Butina. Međutim u oba je navrata, danas odlični vratar modrih, bio nesavladiv.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!