Ostali sportovi

Finalni okršaji jet-skijaša u Poreču

Goran Pervan • srijeda, 11.09.2002.

Jurišnici po vodi ili vam jet-skijaši ovog će vikenda u Poreču odvoziti finalne utrke prvenstva Hrvatske. Vrlo uzbudljivi sport koji u Hrvatskoj na žalost još nije zaživio pravu afirmaciju u porečkoj će Plavoj laguni (14.i 15. rujna) privući sve najbolje hrvatske jet-skijaše, te mnoge međunarodne goste, a očekuje se i veliko zamimanje gledatelja.

Prvenstvo Hrvatske održava se u četiri klase - ski beginner, ski expert, ski stock i open stock. Jedino je u klasi ski expert prvak već siguran, naš najbolji jet-skijaš Dalibor Turković i ove je sezone nepobijeđen, a namjerava u istom ritmu projuriti i finalnom utrkom!

"Do sada je održano pet utrka i sve skupa je bilo dosta dobro. Uspjeli smo zadržati kontinuitet natjecanja i to je najvažnije. Teško je jer ponekad je nemoguće pronaći prostor za treniranje, na Jarunu su nam zabranili pristup, a dečki su znali imati i opasnih okršaja s ribićima na nekim jezerima. Također, iako nam savez postoji već godinama nije uvršten ni u jednu sportsku instituciju u Hrvatskoj. No, nadam se da će već od sljedeće godine biti bolje "- istaknuo je predsjednik Hrvatskog jet-ski saveza i najbolji naš jet-skijaš Dalibor Turković.

Organizator utrke Igor Jagić najavio je pravi spektakl u Poreču i izrazio veliko zadovoljstvo uvjetima u Poreču.

"Uvala je zatvorena sa svih strana, nema vjetra ni valova, a to su idealni uvjeti za vozače. Zahvalni smo Poreču i Laguni na suradnji. Pripremamo i niz iznenađenja i zabavu za gledatelje" - najavio je je Jagić.

Dakle, svi koji se nađete ovog vikenda u blizini Poreča, znate kamo trebate ići!

Trenutačni poredak u prvenstvu:

Klasa ski beginner:
1. Goran Pihler 179 bodova
2. Matko Radić 159
3. Hrvoje Petrović 123

Klasa ski expert:
1. Dalibor Turković 200 bodova
2. Slaven Ivančić 159
3. Elvis Mihaljević 123

Klasa Runnaboat 1200 open stock:
1. Kristijan Ištef 173 bodova
2. Lobel Frebel 152
3. Bojan Varjačić 142

Hypo XP Cup - ski stock (sjedeći skuter):
1. Michel Šteharnik
2. Lobel Frebel
3. Mihael Kos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!