Ostali sportovi

Mladost "puca" visoko

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • četvrtak, 14.03.2002.

Danas je u prostorijama odbojkaškog kluba Mladost održana press konferencija povodom završetka regularnog prvog dijela sezone. (Muška ekipa Mladosti završila je na 1. mjestu, a ženska na 5. mjestu op.a.) Na konferenciji su bili prisutni dopredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač, dopredsjednik kluba Mladost Gordan Ivanišević, Trener ženske ekipe Mladost Pompea Nenad Komadina, trener muške ekipe Mladosti Igor Arbutina, te Katarina Barun igračica prve postave kod cura i Roko Sikirić igrač prve muške ekipe.

Treneri su prvo istakli kako su zadovoljni sa dosadašnjim uspjesima i koji su planovi za blisku budućnost. "Mislim da smo mi dosta kvalitetno odigrali ovaj dio sezone i glavni cilj nam je ponoviti uspjeh od prošle godine, znači osvojiti i Kup Hrvatske i prvenstvo", rekao je Arbutina.

I trener Komadina je naglasio da je cilj ženske ekipe također visoki plasman. "Kao što znate mi smo u prvom dijelu sezone bili negdje oko 7. mjesta, dok za drugi dio sezone nismo doveli Jelenu Ščerbakovu s kojom smo podigli kvalitetu igre i iznenadili odličnim igrama i rezultatima. Za daljnji dio natjecanja vjerujem da možemo ući među prve četiri ekipe,a onda je sve izjednačeno. Voljeli bi ponoviti plasman od prošle godine, a sve više od toga bi bio stvarno veliki uspjeh. Šanse zasigurno imamo, kao i želje. Ako slučajno do toga i ne dođe, mislim da je ovo jedan veliki uvod za iduću sezonu kada će Mladost ponovo postati trofejni klub kakav je nekad bio."

Zdeslav Barač se osvrnuo na važnost Mladosti za reprezentaciju. "Između kluba i reprezentacije mora postojati sprega. Mladost je dosad bila loše vođena, ali došlo je do promjena u klubu i sada je stručni rad na visokoj razini. Kao što vidite postavljeni su visoki ciljevi koji će se pokušat ostvarit sa vlastitim kadrom, a kroz te igre će se profilirati i neke nove reprezentativke i reprezentativci."

Gordan Ivanišević je još samo naglasio kako je odlučeno da dovođenje pojačanja u žensku ekipu ipak nije potrebno. "O pojačanjima se ozbiljno razmišljalo, ali kako smo uvidjeli da se ženska ekipa i sa sadašnjom postavom može ravnopravno nositi i sa najjačim ekipama u Hrvatskoj shvatili smo da to nije potrebno."

Iako se možda u ciljeve ženskog dijela Mladosti može staviti opravdana sumnja, Mladostašice su stvarno iznenadile drugi dio sezone svojom igrom, pa nam se ni ovako visoki ciljevi više ne čine nemogučima. Dapače...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!