Ostali sportovi

Austrijski prvak osvojio veliku nagradu Vrsara

Robert Gelo • ponedjeljak, 08.04.2002.

Prvak Austrije u disciplini Cross Country Christop Soukup (Hi-Tec Team) osvojio je prvo mjesto u međunarodnoj brdsko-biciklističkoj utrci Giant GP de Istria održanoj u Vrsaru. Soukup je bio brži i sretniji od ostalih natjecatelja u jakoj međunarodnoj konkurenciji natjecatelja i natjecateljki iz pet europskih zemalja. Utrka je, osim "svjetskih", donosila i bodove za kros kupove Slovenije i Hrvatske.

Slika 1 od 1.
Foto: Robert Gelo

Ipak, najzanimljiviji događaj je bio povratak Slovenca Jure Golčera (Krka Perutnina) u brdski biciklizam, naime i on se pojavio na startu na vrsarskoj rivi. Podsjećamo, on je prije nekoliko tjedana osvojio možda i najjaču hrvatsku cestovnu biciklističku utrku, Jadransku magistralu, također u jakoj međunarodnoj konkurenciji i očekivalo se da će se u ovoj sezoni posvetiti isključivo cestovnom biciklizmu. Iako je nadmoćno vodio veći dio utrke, zbog "gumi-defekta" je na kraju završio na petom mjestu.

Među hrvatskim natjecateljima, u kategoriji Elite (seniori) najbolji je bio Vodičan Marko Frčop (Zagrebačka Dubrava), drugo mjesto u konkurenciji za kup RH u krosu osvojio je Davor Svečnjak (Šišmiš Samobor), a treći u domaćoj konkurenciji bio je Igor Božić (Kvarner Rijeka).

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Austrijanka Petra Schoerkmayer (RCU Charly Lietzsport), a hrvatske natjecateljke su završile redoslijedom: Ivana Ruszkowski (Tuškanac Zagreb), Romana Brenko (Adrenalina Pula) i Sandra Jermanić (Kvarner Rijeka).

Zanimljivo je spomenuti da je na utrci, u kategoriji Master (veterani), nastupio jedan od najboljih slovenskih cestovnih biciklista Jure Robič koji je vodio na početku utrke, no oštro istarsko kamenje onemogućilo ga je u postizanju pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!