Nogomet

Dinamo - Rijeka: "Kate" opet koban za "modre"

Davor Sajko • nedjelja, 14.04.2002.

Ivan Katalinić opet je bio koban za Dinamo i ovaj puta se "Kate" iz Maksimira vraća s tri boda. Osim što je otišao s tri boda za Rijeku, Katalinić je izazvao smjenu trenera u Maksimirskoj 128. Nakon utakmice Ilija Lončarević je dao ostavku, a IO kluba nakon telefonskih konzultacija prihvatio ostavku Lončarevića. Kao nasljednik do kraja sezone spominje se ime Marijana Vlaka, dok po maksimirskim hodnicima ime Ćire Blaževića lebdi kao rješenja na klupi za sljedeću sezonu.

Susret je započeo malom svečanošću. Naime, Mihael Mikić je danas imao priliku po 200. puta obući "modri" dres, dovoljan razloga da se Mikiću čestita na tom jubileju. Popodnevni pljusak nije spriječio da se na maksimirskim tribinama okupi skoro 4.000 gledatelja, koji su na svoju žalost u većini stadion napustili razočarani.

Da je bio nešto prisebnije, Brajković je već u prvoj minuti, Rijeku mogao dovesti u vodtvo. Međutim, traljav udarac nije bio problema za Butinu. Osim početne poluprilike, Rijeka je inivcijativu na terenu prepustila "modrima". Mogli su i domaći do vodstva, ali se na suprotnoj strani iskazao Kalinić. Kao što je to i inače uobičajeno, nakon neskorištenih prilika domaćih, gosti svoju prvu priliku koriste. Rački se na odlično dodavanje sjurio prema Butini i nije mu bilo teško pokraj nemoćnog "modrog" vratara dovesti Rijeku u vodstvo. Na veselje domaćih navijača, Dinamo je uzvratio već u sljedećem napadu. Petrović je u kaznenom prostoru dobio loptu i preciznim lobom savladao Kalnića. Prekrasan pogodak za poravnanje. Da je Kranjčar bio nešto prisebniji i preciznije, već je minutu kasnije moglo biti 2:1, ali Kalinić je obranio udarac mladog Kranjčara.

U dva su navrata Dinamovi napadači padali u kaznenom prostoru Rijeke. Nakon naguravanja i pada Mijatovića i Marića, Širić je tek usmeno upozorio Marića i pokazao da se igra nastavi. U drugom slučaju Zahora je bio srušen između dvojice riječkih obrambenih igrača, ali i tada je Širić pokazao da se igra nastavi.

Pogoci su tako uz nekoliko prilika "modrih" bili jedino vrijedno pažnje u prvih 45 minuta. Nastavak je počeo prilikama Brajkovića i Račkog, a nakon gužve u domaćem kaznenom prostoru, Skučibušić je s nekoliko metara doveo Rijeku u ponovno vodstvo. Protestirali su "modri" kod suca Širića zbog navodnog zaleđa, ali lopta je ipak krenula s centra. Kao i nakon prvog pogotka, "modri" brzo došli do pravnanja. Mešanović se ovaj puta sjurio po desnoj strani i poravnao rezultat. Pogodak koji je "natjerao" nekolicinu Dinamovih igrača da okruže Širića, a pri tome je "najglasniji" bio Sedloski koji je zaradio žuti karton.

U nastavku je Zahora pokušao imitirati Maradonu i rukom je postigao efektan pogodak, koji je poništen, a umjesto u listu strijelaca, upisao se u listu "požutjelih". U posljednjem dijelu susreta Dinamo je diktirao tempo i igru, ali umjesto da postigne pogodaka, Dinamo je primio pogodak. Vidovićev prvi kontakt nakon ulaska završio je pogotkom. Opet je "zaplivao" Dinamov zadnji red, a u gužvi pred Butinom najbolje se snašao Vidović za 2:3. Odmah nakon pogotka Dinamo je ope krenuo silovito, ali to je umalo kaznio Rački čiji je udaraca završio tik preko vratiju.

Osam minuta prije kraja susreta još jedna sumnjiva situacija. Nakon što je prihvatio loptu u kaznenom prostoru loptu, Mešanović je u sredini uposlio Marića koji se nekoliko metara postiže pogodak. Međutim, Širić je i ovaj pogodak poništio zbog navodnog zaleđa Mešanović tako da je do kraja susreta rezultat ostao nepromijenjen.

Dinamo je tako ostao i bez teoretske nade za osvajanjem naslova prvaka, a preostala su još dva susreta u finalu Kupa, gdje će "modri" pokušati spasiti sezonu i osigurati plasman u Europu.


Ivan Katalinić, trener Rijeke: "Dobra utakmica s jedne i druge strane. Očekivao sam da će Dinamo pasti na psihološkom planu nakon poraza od Hajduka. što se i dogodilo. To je bio naš plus. Uspio je Dinamo u dva navrata brzo poravnati, ali nakon trećeg gola smo bilo skoncentriraniji i došli do pobjede."

Ilija Lonačrević, trener Dinama: "Pali smo psihički nakon poraza u Splitu i momčad se nije oporavila nakon toga. Mogu jedino čestitati Rijeci na pobjedi i nadati se da će se momčad što bržae vratiti u normalu."

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!