Ostali sportovi

Mladostaši izborili finale Kupa

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • četvrtak, 21.03.2002.

Mladost - Čakovec 3:1 (25:13, 24:26, 25:19, 25:16)
Zagreb, 20.3.2002.
Gledatelja: 50
Suci: Čaušević, Pavišić
Mladost: Kvesić, Polgar 21, Kovačević 19, Nojić (L), Zelić, Somek, Sa. Momić 3, Vulin 6, Jureša, Ramadža 3, Sikirić 10, Si. Momić
Trener: Igor Arbutina
Čakovec: Kovač 9, Reštar 6, Rastovčan 6, Vabec 8, Hardi 12, Makarov 1, Oreški, Kovačić, Švenda, Belčić
Trener: Ivan Vabec

Pobjedom u uzvratnom susretu četvrtfinala hrvatskog Kupa Zagrepčani su osigurali mjesto među najbolje četiri ekipe u Hrvatskoj. Prva utakmica u Čakovcu završila je također sa 3:1 za "mladostaše" koji i ove sezone idu na obranu zlata u Kupu i Prvenstvu.

Prvi set Zagrepčani dobivaju bez većih problema. Odličan blok i servis, te standardno dobri pucači Mladosti bili su presudni. Gosti su djelovali potpuno nemoćno, a to se najbolje vidjelo i na konačnom rezultatu seta koji je završio sa 25:13 u korist domaćina.

U drugom setu gosti pokazuju znatno veću borbenost i angažiranost, a bude se i njihovi navijači. Zagrepčani se početkom seta ponovo rezultatski odvajaju, pa trener Arbutina uvodi mlađe igrače. No, u samoj završnici Čakovčani se razigravaju, prolaze par ključnih lopti i na kraju osvajaju set sa 26:24.

Treću i četvrtu dionicu obilježila je nadmoć Zagrepčana, a najviše su se isticali odlični Polgar (21 poen) i mladi Kovačević (19 poena). Domaćini vode tijekom cijelo vrijeme, a Čakovčani do kraju susreta ne uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti.

Spomenimo i to da je domaći sastav nije igrao sa standardom postavom, već su priliku dobili i mlađi igrači.

Ovom pobjedom "mladostaši" su se plasirali među najbolje četiri momčadi u državi, a završni turnir odigrat će se za deset dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!