Korea/Japan 2002

Njemačka - J. Koreja: Veliki povratak Elfa

Bojan Purić • utorak, 25.06.2002.

Velika serija iznenađenja, kojima je reprezentacija Južne Koreje pomutila odnose snaga u svjetskom nogometu, ipak nije nastavljena. Protiv nikad tvrđe Njemačke, ni uz pomoć gotovo jednoglasne podrške 64.000 gledatelja, Korejanci nisu postigli toliko željeni pogodak, kojim bi bili u igri za ulaz u finale.

Prvu priliku Nijemci bilježe već u 2. minuti, preko Ramelowa, no njegov je udarac bio lak plijen za W. J. Leea. Nešto kasnije okušao se i Schneider, također bez učinka. Vatreni domaćin odgovara - iskosa, s ruba šesnaesterca tukao je C. S. Lee, ali Oliver Kahn, najzaslužniji za ulaz Elfa u finale, stiže braniti i suprotni kut. U 17. minuti Neuville je imao najveću prigodu prvog poluvremena, nakon što se za loptu izborio Klose, a strijelac pogotka protiv Paragvaja dozvolio da mu Korejci oduzmu loptu.

Razigrani Bode je na izmaku poluvremena pokušao "škaricama", no bez uspjeha. Tako se na odmor otišlo bez pogodaka, s laganim "okusom" dominacije Nijemaca. No, kao što smo već navikli na ovom turniru, Koreja drugo poluvrijeme obično igra mnogo bolje.

Brzo po nastavku, Hiddink umjesto veterana Hwanga uvodi Ahna junaka ogleda s Italijom, no u igri "crvenih" se ne mijenja mnogo. Dobru priliku potom bilježi Klose, ali promašuje pokazavši da je prilično pao u formi, nakon odličnog starta prvenstva.

U 71. minuti veliko razočaranje za Ballacka. Lider njemačke momčadi startao je na C. S. Leea, dobio žuti karton i time mu je izravno onemogućen nastup u sljedećoj utakmici. Kao da je ipak htio ostati zapamćen, četiri minute kasnije bio je strijelac! Zdesna je prošao Neuville, dodao Bierhoffu koji tuče posred vrata, Lee brani prvi put, ali odbijenu loptu Ballack "sprema" u mrežu.

Do kraja, Korejci silom pokušavaju izjednačiti, no nailaze samo na njemački bedem. Njemačka zasluženo odlazi u finale, ali Koreja nema pravo biti razočarana. Konačno, tko se prije prvenstva nadao polufinalu?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Korea/Japan 2002
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!