Korea/Japan 2002

Brazil - Turska: Fantazija Carioca traje dalje

Bojan Purić • srijeda, 26.06.2002.

Počelo je vatrometno. Brzi prodor Lucia zaustavlja Alpay. S druge strane, prilike počinje nizati Turska. Najprije se "slobodnjakom" okušao Emre, potom je glavom probao Alpay.

U 36. minuti odličnu prigodu bilježi Brazil. Sprint Edilsona rezultirao je asistencijom za Rivalda, koji s ruba šesnaesterca zamalo pogađa mrežu.

Sam početak drugog poluvremena donio je radost Brazilu. Munjevito je uz samu lijevu crtu protrčao Gilberto, paralelno s njim išao je i Ronaldo, koji prima loptu, približava se "kroz" trojicu Turaka k šesnaestercu i tuče u suprotni Rüştüa. Šesti pogodak Ronalda, kojim se odvojio od Rivalda i Nijemca Klosea, ali još nije osigurao "zlatnu kopačku".

Još jednu veliku prigodu Brazil ima u 62. minuti. Kleberson ne koristi Ronaldovo izvrsno proigravanje. U finišu su Carioce imali još niz prigoda (volej Luizáa otišao je preko grede), no pokazali su neozbiljnost. Scolari je i iz igre izvadio lakše ozlijeđenog Ronalda, čuvajući ga za finale. Iako mu se takav potez mogao obiti o glavu, Scolari ipak nije bio takve nesreće da Turska izjednači.

Brazil je tako došao do finala, u kojem će, prvi put u povijesti Svjetskog prvenstva, odmjeriti snage s Njemačkom. Iako ćemo ovaj Mundial pamtiti prije svega po iznenađenjima, finale će ipak biti "pravo".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Korea/Japan 2002
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!