Tenis

Uspješno otvaranje naših tenisača

Ivor Krapac • ponedjeljak, 15.07.2002.

Željko Krajan i Mario Radić su u Umagu već opravdali odluku Slavka Rasbergera o dodjeljivanju pozivnica. Dvije uvjerljive pobjede, Krajanovih 6:4, 6:2 protiv Edgarda Masse i Radićevih 6:4 i 6:3 protiv Juliana Knowlea, su razvedrile kišni dan na našem jedinom ATP turniru.

Rasberger je, ipak, uz dvije pozitivne dočekao i jednu lošu vijest, poraz prvog nositelja Davida Nalbandiana - razlog za pad raspoloženja svakog direktora turnira... Argentincu je drugo uzastopno brzo ispadanje nakon finala Wimbledona, na startu je izgubio i u Gstaadu, "priuštio" španjolski kvalifikant David Ferrer - 6:4 i 6:3.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Dan je na centralnom terenu otvorio Mario Radić, svojom prvom ATP pobjedom u karijeri - 6:4 i 6:3 protiv Austrijanca Juliana Knowlea, kojeg Ivan Ljubičić pamti "po zlu" iz Davis Cup dvoboja lani u Puli... Kasnije je "uskočio" i Željko Krajan - 6:4 i 6:2 protiv Edgarda Masse, uz prave probleme samo u prvom setu. Dva breaka je ispustio, oduzeti servisi u drugom i osmom gemu, izgubljeni u sedmom i devetom, no sve je riješio deseti gem, novi break... U drugom je Massa bio sve nervozniji, stizale su pogreške - ukupno 51 neprisiljena, prevelik broj za strpljivog i rastrčanog 23-godišnjeg Varaždinca. Presudila su nova dva breaka, u drugom i osmom gemu.

David Nalbandian je bio daleko od najboljeg izdanja, nije mogao proći protiv Davida Ferrera... Smetala je bol u desnoj nozi, veliki zavoj oko butnog mišića, smetale su brojne pogreške, a dosta je imao za reći i suparnik, u posljednjem kolu kvalifikacija bolji od Ivana Vajde. Nalbandian je, ipak, imao priliku u oba seta - u prvom je nakon 0:2 došao do 3:2, uz servis, u drugom je popustio nakon breaka u trećem gemu...

Sutra igra Ivan Ljubičić - suparnik je, u drugom meču dana na centralnom terenu, ne prije 19 sati, grčki kvalifikant Vasilis Mazarakis. Pobjednik tog susreta će u osmini finala igrati protiv Radića, a Krajan očekuje boljeg iz dvoboja Luisa Horne i sedmog nositelja Alberta Montanesa.

ATP Umag, 15.7.2002., prvo kolo: Ferrer (Španjolska, Q) - Nalbandian (Argentina, 1) 6:4, 6:3, M. Lopez (Španjolska, Q) - Squillari (Argentina) 7:5, 6:2, Radić (Hrvatska, WC) - Knowle (Austrija) 6:4, 6:3, Krajan (Hrvatska, WC) - Massa (Argentina) 6:4, 6:2, Marin (Kostarika) - Galvani (Italija) 6:3, 3:6, 6:0, Gross (Njemačka) - Hipfl (Austrija) 3:6, 7:6(6), 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!