Ostali sportovi

Zagrepčankama "break" u Splitu

Baldo Leburić • četvrtak, 25.04.2002.

Iako su neki iz odbojkaških krugova tvrdili kako je finale ovogodišnjeg prvenstva već odigrano prošlu subotu u Kaštelima, gdje su Mladostašice u ratu živaca uspjele pobjediti ekipu "Kaštela DC RMC", nakon sinoć odigranog susreta vrlo je vjerovatno da će promjeniti mišljenje. Iz ponora poraza, Mladost je uspjela doći do vrlo važne pobjede koja u ovakvim serijama može biti odlučujuća.

SPLIT 1700 - MLADOST POMPEA 2:3 (25:18, 25:23, 15:25, 19:25, 11:15)
SPLIT – Mala dvorana Gripe. Gledatelja 1000. Suci Prodanović (Osijek) i Rajković (Rijeka)

SPLIT 1700: Šegvić 5, Bratić, Balić 4, Prnjak 11, Romić 15, Mrše (L), Desnica 6, Milanović, Sabljić 6, Marinović, Subotić, I. Kamenjarin 24.

MLADOST POMPEA: Zuanović 23, Vicknair 4, Gotovac, Mihaljević, Poparić 2, Randić (L), Anzulović 10, Škegro, Dugandžić 10, Ščerbakova 5, Barun 21, Čeko.

U prva dva seta, nakon početnog vodstva Mladosti sve je ostalo išlo na ruku mladim Splićankama. Servis i prijem funkionirali su savršeno, kao i napadi kroz ‘’ šuplji’’ blok Zagrepčanki. I onda u trećem setu Splićanke kao da su povukle ručnu kočnicu-ponavljaju sve boljke iz polufinala i Mladost lako dobiva set. Na početku četvrtog seta sudac Prodanović donosi spornu odluku. Iako su i pomoćni sudac Rajković i linijski sudac presudili blok aut i poen za Split, Prodanović sa suprotne strane terena ‘’vidi bolje’’ i poklanja vodstvo Mladosti . Iznervirane takvom odlukom, Splićanke nekoliko slijedećih poena su odgledale i Mladost je povela 5:1. Uz burnu podršku publike, Split uspijeva doći na 13:13 ali to je ujedno i sve što su napravile do kraja tog seta. Rulet petog seta Splićanke nisu uspjele po treći put dobiti (dvaput su bile uspješne u polufinalu sa Rijekom). Iako su imale vodstvo 9:7, ali nije bilo snage za realizaciju. Odlični servisi Ščerbakove i razigrana Katarina Barun donose nedostižnu prednost i pobjedu Mladosti

Zoran Grgantov, trener Splita 1700: "Opet smo ponovili greške iz susreta s Rijekom, prva dva seta smo odigrali koncentrirano, u pravom ritmu, a onda smo razigrali Zagrepčanke koje su znale iskoristiti ponuđeno."

Nenad Komadina, trener Mladosti Pompee: "Splićanke su prva dve seta odigrale fenomenalno, koncentrirano, znali su sve pogoditi. U trećem setu uspjeli smo iskoristiti svoju kvalitetu i preokrenuli smo rezultat u svoju korist. Najveća dobit za odbojku je ovako puna dvorana i izvrsna atmosfera."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!