Ostali sportovi

Trokorakom do 11. titule

Iva Janežić • petak, 03.05.2002.

Mladost - Osijek 3:0 (28:26, 25:14, 25:11)
MLADOST: Kvesić 2, Kovačević 7, Ramadža 3, Polgar 11, Sikirić 19, Nojić (L), Vulin 14, Zelić, Somek, Jureša, Sa. Momić
Trener: Igor Arbutina
OSIJEK: Družinec (L), Mrkonjić 2, Paun 3, Šoš 5, Demirović 13, Hanžić 9, Rošić, Farkaš, Ćurčić, Jurić 2, Đekić, Kolarić 1
Trener: Marko Jazvić

Zagrepčani su trećom pobjedom nad Osijekom u finalu doigravanja, osvojili prvenstvo Hrvatske po 11. put zaredom. Time su ostvareni ciljevi koje je klub postavio prije početka prvenstva. Dvostruka kruna je tu, a za sljedeću sezonu se planira i značajniji rezultat u europskoj ligi.

Domaća ekipa, te novi i stari prvaci su imali problema s protivnicima samo u prvom setu. Naime, Osječani su krenuli borbeno i agresivno, te vodili sve do same završnice seta. Nošeni odličnim Demirovićem (13 poena) i Hanžićem (9 poena) uspijevaju se rezultatski odvojiti, no "mladostaši" se na kraju vraćaju u igru i osvajaju set. Osijek promašuje dva servisa, a domaćini to kažnjavaju. Set je završio rezultatom 28:26, a zanimljive akcije i borba za svaki poen ponudila je uistinu lijepu odbojku.

Drugi i treći set imali smo prilike gledati znatno drugačiju igru. Naime, Zagrepčani se bude, proradio je blok, a razigrao se i Sikirić (19 poena) koji je do kraja utakmice ostao nezaustavljiv. Odličan blok Ramadže i Vulina (14 poena) predstavljali su ipak preveliku prepreku za Osječane koji su uistinu dali sve od sebe, no dalje nisu mogli. Unatoč tome, mora se priznati da je ekipa Osijeka uistinu bila pravo osvježenje ovog doigravanja, ali i dostojan protivnik "mladostašima" koji ove sezone nisu zabilježili nijedan poraz.

Dečki su medalje dobili od svojih, također zlatnih, klupskih suigračica koje su dan prije pobjedom nad ekipom Splita osvojile prvenstvo. Bitno je napomenuti da su odbojkaši Mladosti Regenta izuzetno mlada i talentirana generacija koja uskoro klub sa Save može vratiti na europske tronove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!