Ostali sportovi

NHL: Povratak Avsa i Maple Leafsa

Tomislav Pacak • četvrtak, 09.05.2002.

Slika 1 od 1.

Toronto i Colorado sinoć su pokazali svoju snagu, u za njih možda i ključnim utakmicama serija konferencijskih polufinala, odigrali su svoj najbolji hokej, i izborenim pobjedama izjednačili protiv Ottawe odnosno San Josea na 2-2. Prvaci su u San Joseu bili suočeni sa "moraš pobijediti" situacijom, a predvođeni Patrickom Royem i Joeom Sakićem Avsi su odlično reagirali na postavljeni zadatak i sa 4:1 vratili prednost domaćeg leda na svoju stranu. Isto je učinio i Toronto koji je sa 2:1 slavio u Ottawi, predvođen Alynom McCauleyom koji je postigao dva pogotka.

Patrick Roy je kao član Colorada osam puta primio više od pet golova u playoff utakmici, a nakon takvog izdanja Roya Avsi su svaki puta dobili sljedeću utakmicu. Isto se ponovilo i sinoć, nakon pet primljenih golova u 6:4 porazu od Sharksa u trećoj utakmici, Roy je sinoć obranio 19 udaraca, a njegov Colorado je sa 4:1 pobijedio San Jose. Joe Sakić postigao je dva pogotka za Lavinu, sjajni Rob Blake dodao je gol i asist, dok je gol u praznu mrežu postigao Milan Hejduk. Jedini pogodak za "Morske pse", koji nisu mogli pronaći odgovor na najbolju obranu regularne sezone, postigao je Finac Teemu Selanne.

"Bitka za Ontario" već sada je mnogo uzbudljivija od one prošle godine kada su Maple Leafsi sa 4-0 "pomeli" Ottawu u prvom krugu doigravanja. Ove godine Senatorsi igraju puno bolje, no sinoć su ipak potpisali poraz, i izjednačenje serije na 2-2. Poveli su, istina, domaći golom Wadea Reddena početkom druge trećine, nakon što su bili zadržani na samo tri udarca u prvom periodu. Međutim, dva igrača bila su dovoljna Torontu za preokret - Alyn McCauley postigao je dva pogotka, oba na asistenciju Garya Robertsa, što je te večeri bilo dovoljno za pobjedu. Curtis Joseph obranio je 24 udarca za Maple Leafse, koji će u petak u svom Air Canada Centeru imati priliku povesti sa 3-2, naravno, istu priliku ima i Ottawa.

Rezultati, 8. svibnja: San Jose (3) - Colorado (2) 1:4 (2-2); Ottawa (7) - Toronto (4) 1:2 (2-2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!