Ostali sportovi

NHL: Detroit u finalu Zapada

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 13.05.2002.

Serije konferencijskih polufinala u National Hockey League polako ulaze u svoju završnicu, štoviše, jedno polufinale je već završilo, Detroit Red Wingsi su još u subotu sa uvjerljivih 4:0 svladali St. Louis i s ukupnih 4-1 trasirali sebi put u finale Zapada. Tamo će igrati protiv pobjednika susreta San Jose - Colorado, u kojem su Sharksi subotnjom pobjedom u Denveru poveli sa 3-2 i tako došli nadomak konferencijskog finala. Sinoć su sedmu utakmicu izborili Toronto Maple Leafsi 4:3 pobjedom u Ottawi, dok je Carolina iskoristila domaći led i povela sa 3-2 protiv Montreala.

Očekivao se bolji otpor St. Louisa protiv Detroita, no Blues su ispali gotovo bez ispaljenog metka, konačnih 4-1 govori dovoljno o premoći najbolje momčadi regularne sezone. U petoj utakmici dva pogotka za Wingse zabio je Brendan Shanahan, dok su po jedan dodali Jiri Fischer i Tomas Holmstrom. Carolina sinoć nije imala problema protiv Montreala, Hurricanesi su "pobijedili" u svakoj trećini - 1:0, 1:0 i 3:1 dali su konačnih 5:1 za Carolinu, a golove su postigli Gelinas, Brind'Amour, Francis, Westlund i Battaglia za pobjednike, dok je počasni gol za goste postigao Karl Dykhius. Latvijac na golu Canesa, Arturs Irbe, obranio je 30 udaraca Habsa, a interesantno, obje momčadi imale su po 31 udarac na gol.

"Bitka za Ontario" ove godine je zanimljivija nego ikad - nakon što je prošle godine Toronto "pomeo" Ottawu u četiri utakmice, ove godine Senatorsi su bolji, čvršći i kvalitetniji, pa su imali priliku u "svom dvorištu" osigurati finale Istoka. Ipak, Maple Leafsi su još jednom pokazali mentalnu snagu, izdržljivost i upornost, te su uspjeli izboriti sedmu utakmicu, iako su nakon samo pet minuta gubili 2:0, strijelci su bili Marian Hossa i Daniel Alffredsson. Preokret je započeo Gary Roberts golom za 1:2, a kasnije je pridodao još jedan gol i asist. Odlučujući pogodak djelo je Alexandera Mogilnya 15 minuta prije kraja. Upravo je Mogilny simpatično komentirao odlazak u Toronto na sedmu utakmicu:" Znali smo da poslije ove utakmice idemo u Toronto, pa smo si rekli zašto ne bismo poveli i njih s nama".

Rezultati:
Subota 11. svibnja: Colorado - San Jose 3:5 (2-3); Detroit - St. Louis 4:0 (4-1)
Nedjelja, 12. svibnja: Ottawa - Toronto 3:4 (3-3); Carolina - Montreal 5:1 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!