Ostali sportovi

NHL: Torontu "Bitka za Ontario"

Tomislav Pacak • srijeda, 15.05.2002.

Ponovno nisu uspjeli. Ove godine, Ottawa Senatorsi bili su jako blizu brisanja svoje reputacije kao najvećih "playoff gubitnika", Sensi nikada nisu prošli drugi krug, nikada nisu dobili sedmu utakmicu u playoff seriji, i što ih vjerojatno i najviše boli, posljednje tri godine iz doigravanja su ih kući ispratili najveći protivnici, Toronto Maple Leafsi. "Javorovi listovi" ponovno su bili kobni za Ottawu, u sedmoj utakmici "Bitke za Ontario" Leafsi su sa uvjerljivih 3:0 svladali Senatorse, pokazavši usprkos ozljedama nekolicine prvotimaca, usprkos umoru i drugim problemima da su, za razliku od Sensa - pobjednici.

I u seriji prvog kruga Toronto je slavio u sedmoj utakmici, sa 4:2 u Air Canada Centeru izgubili su New York Islandersi, a tada je dva gola za pobjednike postigao Alexander Mogilny. I ovoga puta junak je bio isti, samo je konačni rezultat još uvjerljiviji za Toronto - Mogilny je postigao prva dva gola na utakmici, jedan u drugoj i jedan u trećoj trećini, da bi Bryan McCabe postavio konačnih 3:0 pet minuta prije kraja. Briljirao je i vratar Curtis Joseph, iako većim dijelom utakmice i nije imao pravog posla, na primjer, u cijeloj drugoj trećini Sensi su po njegovom golu uspjeli puknuti - jednom.

CuJo je obranio svih 19 udaraca Sensa, za svoj 14. shutout u playoff karijeri, čime se izjednačio na trećem mjestu vječne liste. Devedeset sekundi prije kraja započele su ovacije prepunog Air Canada Centera igračima domaće momčadi, i trajale su još dugo nakon posljednje sirene. Kada se zna da su igrali bez šest igrača iz prve momčadi, među kojima i najboljeg igrača i kapetana Matsa Sundina, kada se zna da su u zadnjih 22 dana igrali čak 12 utakmica, jasno je da su Leafsi ovacije apsolutno zaslužili. U finalu istočne konferencije Toronto će igrati protiv Caroline, koja je u šest utakmica izbacila Montreal Canadiense.

Rezultati, utorak 14. svibnja: Toronto (4) - Ottawa (7) 3:0 (4-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!