Tenis

Promocija nogotenisa u Umagu

Goran Pervan • petak, 19.07.2002.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

U sklopu umaškog turnira danas je odigran promotivni turnir u nogotenisu. Nije to pogreška u pisanju, nego novi sport, barem u Hrvatskoj. Naime, čini se ta je taj zabavni sport već stekao svoj ugled u nekim drugim zemljama poput Češke i Mađarske.

Najkraći opis sporta jest da je to nogomet na teniskom igralištu. Igra se loptom poput nogometne, samo malo manjom, a nešto većom od odbojkaške. Igraju jedan na jedan, dva na dva ili tri na tri igrača. Pravila su križanac između tenisa, nogometa i odbojke, igra se na dva seta do 11 gemova (mora biti dva razlike).

Nogotenis su u Umagu promovirali Toni Cetinski i njegov klub Diadora club, te mađarski reprezentativci Pal i Norbert Tamas.

"U Hrvatskoj je nogotenis još u povojima. Postoji sedam klubova, , ali na primjer u Češkoj ima sedam liga, 367 klubova i 10.000 registriranih igrača! Plan mi je stvoriti jak klub, a u ekipi će od jeseni biti uz mene i Rene Bitorajac, Tarik Filipović, Joško Lokas, Silvio Marić i Berislav Blažević" – kazao je na promociji pjevač Toni Cetinski, vrlo aktivan promicatelj tog sporta u Hrvatskoj, za koji se predviđa i olimpijska budućnost.

Okuplja se i hrvatska reprezentacija, koja će ove godine nastupiti na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj krajem studenoga i početkom prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!