Košarka

Rađa odlučio okončati karijeru - na Gripama!

Bernard Jurišić • srijeda, 08.01.2003.

Vijest koja se u splitskim košarkaškim krugovima "šaputala" već nekoliko mjeseci, izgleda da će se konačno i realizirati. Dino Rađa odlučio je vratiti se na parket još jednom, i do kraja ove sezone pomoći golobradoj momčadi Splita da "odraste". Rađa je od početka ove sezone u klubu, kao član uprave zadužen za struku, a u zadnje vrijeme je i trenirao s prvom momčadi, želeći im pomoći svojim iskustvom, koje kronično nedostaje momčadi čiji najstariji igrač ima 22 godine.

No, bez obzira na ljubav i želju da pomogne ovoj momčadi, Rađa nije bezuvjetno pristao na povratak parketu. Naravno, ne radi se o novcu...

Slika 1 od 2.

Dino je "popustio", odlučio je odigrati do kraja ove sezone za splitske "žute", svoju momčad, svoj klub u kojem je izrastao i dosegao europsku veličinu. Bit će to ogroman poticaj mladoj momčadi, kojoj je najviše nedostajao baš jedan - "otac" na parketu, košarkaš s iskustvom, sa znanjem i rutinom, koji će ih znati pogurati, koji će znati podviknuti i koji će biti produžena ruka trenera na parketu. Rađa je upravo karakter igrača koji će objediniti sve to skupa, jer je autoritet koji će znati usmjeriti "nekontrolirani talenat" kojim raspolažu Ukić, Žižić i društvo.

Ipak, Rađa je objavio da se neke stvari prije njegovog definitivnog skidanja u dres moraju riješiti, a tiču se barem još jednog pojačanja u momčadi, na mjestima gdje su "žuti" najtanji (branič-šuter). Nakon ovakvog raspleta i pozitivne odluke Rađe, teško je shvatiti činjenicu da je upravo jedan takav igrač, domaći, iskusan, pouzdan, upravo prije nekoliko dana "izmigoljio" iz splitske dvorane i otišao na bliski sjever i potpisao za Zadar. Bez obzira na snagu ponude kluba iz Jazina, to je još jedan poraz uprave kluba koja se morala više potruditi oko Tvrdića, koji im je mjesecima stajao "na dlanu".

U svakom slučaju - pozitivno je da je bar netko shvatio da bez ijednog iskusnog igrača ova momčad neće stasati, barem ne u ovoj sezoni. Dino Rađa napravio je prvi korak, hoće li se zasukati rukavi i ispuniti barem jedan, najmizerniji Dinov uvjet o pojačanju - neka ostane na savjesti njegovih "suradnika" iz kancelarije.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!