Ostali sportovi

NFL: 49ersi bolji od Giantsa na otvaranju sezone

Tomislav Pacak • petak, 06.09.2002.

Sinoć je u New Yorku odigrana prva utakmica nove sezone National Football League, a pobjedu je ne(zasluženo) odnio San Francisco koji je od domaćih Giantsa bio bolji sa 16:13. U uvodu u utakmicu, liga je organizirala spektakularan koncert u čast poginulima tijekom napada na WTC tornjeve prošle godine, a nastupili su, među ostalima, Bon Jovi, Alicia Keys i Enrique Iglesias. Za razliku od koncerta, utakmica i nije bila baš spektakularna, no posljednjih nekoliko minuta donijelo je zanimljivu završnicu.

Nakon što su 49ersi vodili većim dijelom utakmice ponajviše zahvaljujući greškama domaćih, a sami nisu briljirali, Njujorčani su izjednačili na 16:16 minutu i 38 sekundi prije kraja zahvaljujući touchdownu Tikija Barbera. Ipak, gosti, jedni od favorita za nastup na Super Bowlu, odigrali su jedan pravi "drive", a ključni potez bio je odlično uhvaćena lopta Terrella Owensa, koji je do tada bio gotovo nevidljiv. Njegov "catch" donio je San Franciscu 33 yarde i omogućio kickeru Joseu Cortezu priliku za field gol sa 36 yardi, koju ovaj nije propustio pretvoriti u pobjedu šest sekundi prije kraja. Owens je svoj potez "skromno" komentirao:"Veliki igrači čine velike poteze".

Inače, domaći quarterback Kerry Collins imao je lijepe brojke, 28 točnih dodavanja iz 45 pokušaja za velikih 342 yarde, no dojam su pokvarila čak tri presječena dodavanja. S druge strane, Jeff Garcia nije bio toliko atraktivan, no bio je efikasniji i očigledno uspješniji - 26 pokušaja sa 16 uspješnih dodavanja za 166 yardi pasinga i jedno TD dodavanje za Garrisona Hearsta. Ostale utakmice prvog kola igraju se u nedjelju navečer, a kao najzanimljivija čini se ona između Denver Broncosa i St. Louis Ramsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!