Vodeni sportovi

Regata Alpe Adria: Hajdinjaku San Rocco Cup

Igor Dragozetić • nedjelja, 04.05.2003.

Iako je današnji dan zapravo dan odmora na Alpe Adria Sailing Toru, natjecatelji su jedrili na San Rocco Cupu. Najbolje vrijeme ostvario je Darko Hajdinjak iz SCOR-a. Rezultati današnje regate, duljine pet milja, ne ulaze u ukupni zbroj vremena s obzirom da je San Rocco Cup jedna od nekoliko promotivnih regata, koje će se održati u sklopu Alpe Adria Sailing Toura.

Vedro vrijeme i bura jačine 14 čvorova danas su dali priliku svim posadama da pokažu svoje mogućnosti i darovitost. Nakon 61 minute jedrenja zadanu rutu prošla je posada riječkoga SCOR-a, drugo mjesto osvojio je BMW Tomić, dok su izrazito zadovoljni bili i trećeplasirani članovi posade Clementai na čelu sa Stefanom Rizzijem. Do sada zapaženi Ivan Kuret završio je današnji dan na petom mjestu. Posada Val Nautika, sastavljena isključivo od jedriličarki nije završila regatu zbog laganoga vjetra, dok je Magic Sailing Team diskvalificiran zbog preranog starta.

Današnji rasplet događaja pokazuje da niti Peter Holmberg nije nedodirljiv te da će uzbuđenja i neizvjesnost iz dana u dan rasti. Alpe Adria Sailing Tour nastavlja se sutra etapom od Trsta do Kopra, duljine 25 milja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!