Ostali sportovi

Varaždinci u derbiju svladali Osječane

Marko Breljak • četvrtak, 21.11.2002.

Varaždin - Osijek 3:0 (25:23, 25:23, 25:21)
Varaždin, dvorana u Graberju. Gledatelja: 250. Suci: Milinović i Hranić (oba Zagreb).
Varaždin - Juren, Prašnički, Hirš, Petrač, Gotal, Strelec, Anđelković, Patafta, Bregović, Trgo, Rogina, Jošić. Trener: Josip Klein.
Osijek - Rošić, Mijić, Celan, Paun, Demirović, Pelin, Jurić, Mrkonjić, Kolarić, Zolota, Družinec, Puljić. Trener: Marko Jazvić.

Bio je to derbi, susret dvaju neporaženih momčadi, lani prvih pratitelja zagrebačke Mladosti, a takva situacije će, po svemu sudeći biti situacija i u novooj sezoni. A u nju su Osječani ušli znatno ambicioznije, sa promjenama u upravi kluba, na trenerskoj poziciji, i igračkim pojačanjima. Tako da su u početnoj šestorci zaigrala čak tri nova igrača, Celan, Zolota i Puljić. Krenuli su Osječani solidno, čak i vodili na početku seta, no potom su se razigrali domaći odbojkaši, i u uzbudljivoj završnici osvojili prvi set. Slična situacija dogodila se i u drugom setu, uigraniji i koncentriraniji Varaždinci slave s minimalnom razlikom. U trećem setu gosti iz Osijeka potpuno padaju, domaćin ima 11:3, potom i 15:7, no dolazi do malog opuštanja, i gosti na kraju stižu na minimalnih 22:21. Ipak, bodreni domaćom publikom, Varaždinci osvajaju i taj set, za, na kraju uvjerljivih 3:0. Gledatelji u dvorani Graberje mogli su gledati odličan meč, atraktivnu i uzbudljivu odbojku. Presudio je veći motiv i veća uigranost Varaždinaca. Odličnu partiju pružili su svi koji su nastupili Patafta, Hirš, Trgo, Gotal Jošić, Juren i, po prvi puta ove sezone, libero Mario Strelec, i prava je šteta što nitko u gradu Varaždinu, čije ime klub nosi, ne vidi interes u financijskom pomaganju ove momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!