Rukomet

Austrija - Francuska 25:28

Branimir Korać • srijeda, 10.12.2003.

Nakon remija Ruskinja i Španjolki, na teren zagrebačkog Doma sportova izašle su reprezentacije Francuske i Austrije. Francuskinje su u ovaj susret ušle s etiketom favorita, ali borbene Austrijanke, unatoč neigranju ponajbolje igračice Tatjane Logvin, od samog početka pokazuju kako će biti težak protivnik odličnim Francuskinjama.

Nakon početnog vodstva Francuske, Austrijanke hvataju priključak i u 17. minuti dolaze preko Barbare Strass i u prvo vodstvo 10:9. Francuskinje počinju igrati ozbiljnije i ponovo prelazi u vodstvo 11:10 i ima nekoliko prilika povećati to vodstvo, ali na vratima Austrije vrlo dobro branila je Beate Hofmann tako umjesto da Francuska povede plus dva ili tri pogotka razlike Kathrin Engel izjednačujućim pogotkom vraća rezultatsku neizvjesnost.

Do kraja prvog dijela niti jedna reprezentacija ne uspijeva doći u opipljiviju rezultatsku prednost, a na s prednošću na odmor odlaze Austrijanke zahvaljujući pogotku Rime Sypkus 20 sekundi prije odmora za 15:14.

Nakon vodstva Austrijanki na poluvremenu Francuskinje počinju mijenjaju vratara i počinju igrati agresivnije u obrani. Austrijanke se dobro drže sve do 40. minute kada se budi Joanne Dudziak i brani niz teških lopti. Francuska od 41.do 46. minute radi seriju 6:1 i odlaze na velikih 23:18. Dudziak na vratima izgleda nesavladivo. Do kraja susreta Francuskinje održavaju visoku prednost i pobjeđuju 28:25.

Prvi strijelac susreta bila je Francuskinja Leila Lejeune s deset pogodaka iz 16 pokušaja, a vrata Francuske odlično je u drugom dijelu čuvala Joanne Dudziak skupivši 11 obrana za 30 minuta. Austrijanke je predvodila Ausra Fridrikas s devet pogodaka ali iz čak 21 pokušaja. Što se tiče vratara, Beate Hoffmann branila je veći dio susreta i skupila 12 obrana.

Olivier Krumbholz (francuski izbornik): "Nakon ove pobjede blizu smo prolazu u polufinale, ali još ne dovoljno blizu. Zadovoljan sam igrom, bilo je bolje nego jučer. Igrali smo mirnije s manje izgubljenih lopti, ali još uvijek ne igramo dobro u obrani, jednostavno nam nedostaje više čvrstoće. Igračice su danas dokazale zrelost, bile su izuzetno borbene, a ocjenu odličan zaslužile su Dudziak, Lejeune i Delerce."

Ole Eliasen (izbornik Austrije): "Ponovo smo igrali bez Logvin i Fritz što se moralo i osjetiti u igri. Jednostavno nismo imali dovoljno snage. U prvom dijelu igrali smo vrlo dobro, ali onda je zbog nedostatka snage došlo do pada u igri i nismo mogli parirati jakoj Francuskoj. Drago mi je što smo igrali bolje nego jučer, to nam je bilo jako bitno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!